Uber, yayaya çarptı!

Uber, yayaya çarptı!

Uber, yayaya çarptı!

Uber, Arizona'da yaşanan ölümlü kazanın ardından Kuzey Amerika'da gerçekleştirdiği tüm halka açık otonom sürüş testlerini durdurdu.

Pazar günü yaşanan olayda Uber'in kendi giden aracı otonom moddayken bir yayaya çarptı. Araç yaya geçidinin dışında yürüyen yayaya çarptığında bir sürücü direksiyonun arkasındaydı, ancak aracı kontrol etmiyordu.

Aracın çarptığı kadın yerel hastaneye kaldırılsa da yaşamını yitirdi. Uber, yaşanan olay üzerine Tempe, Arizona, San Francisco, Pittsburgh ve Toronto'daki tüm otonom sürüş testlerini durdurdu. Firma, kazayla ilgili kısa bir açıklama da yaptı: "Tüm kalbimiz, kurbanın ailesiyle. Kazayı incelemek üzere @TempePolice ve yerel yetkililerle birlikte çalışıyoruz."

Uber CEO'su Dara Khosrowshahi ise yaşananlardan dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Tempe polisi olayı incelerken ABD Ulusal Ulaşım Güvenlik Kurulu (NTSB) da Arizona'ya bir inceleme ekibi gönderecek. NTSB, 2016'da Florida'da yaşanan Tesla Autopilot kazasında hatanın Tesla'ya ait olup olmadığını incelemiş, incelemenin ardından "araç otomasyonuna fazla güvenden doğan dikkatsizlik" sonucuna varmış, tüm otonom araçlara insan operatörünün yoldaki odağı "eksik" olduğunda onu uyaracak bir yöntem sunmalarını önermişti.

Uber'in yaşadığı kazanın detayları tam olarak bilinmese de, kaza otonom sektörü için bir ilk. Yapay zekanın sürdüğü bir araç, bilindiği kadarıyla daha önce herhangi bir ölümlü olaya karışmamıştı. Kaza aynı zamanda bir otonom aracın yayaya çarpması bakımından da bir ilk.

Önceki HaberFacebook'tan Önemli Hamle Sonraki Haberİşte Note 8, Galaxy S9+ ve iPhone X'in Maliyeti!
Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2018, 11:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER