Uber'e kanun engeli

Uber'e kanun engeli

Uber'e kanun engeli

Uber, Dünya genelinde bazı şehirlerle sorunlar yaşamaya devam ediyor. Atina, Yunanistan'daki UberX hizmeti 10 Nisan tarihi itibariyle araç paylaşımı firmalarının başkentte çalışmalarını "sınırlayan" yasalar sebebiyle durdurulacak. Firma, bu yeni kurallar altında "nasıl" çalışmaya devam edebileceğinin belli olmadığını söylerken, "uygun bir çözüm" bulunana kadar hizmete devam etmeyi planlamıyor. UberTaxi sürücüleri ise çalışmaya devam edecekler.

Yeni kurallar, her yolculuğun bir filo ortağının belirlenmiş merkezinde veya park alanında başlamasını ve bitmesini zorunlu kılıyor. Bu da UberX'in sürekli olarak değişen başlangıç ve bitiş noktalarının tam tersi anlamına geliyor. Ayrıca tüm araç paylaşımı platformlarının ve yolcularının bir listesi de gerekliler arasında yer alıyor. Yeni kuralların belki de en önemli kısmı ise taksilerin muaf tutulmuş olması.

Avrupa'nın pek çok yerinde olduğu gibi Yunanistan'da da araç paylaşımı firmaları, bazı hükumetlerden ve var olan taksi firmalarından ciddi muhalefetle karşılaşıyor. Uber ve destekçileri araç paylaşımı platformlarının eski çalışma modellerini rahatsız ettiğini düşünürken, taksi firmaları ve bazı hükumet görevlileri, bu firmaları, genellikle aynı lisans ve güvenlik gerekliliklerine bağlı olmadıkları için kuralları çiğnemeye yaklaşmakla suçluyorlar...

Önceki HaberFacebook, Messenger Görüşmelerinizi Dikizliyor  
Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2018, 21:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER