Uçan yılanların sırrı çözülüyor

Virginia Tech araştırmacıları tarafından uçan yılanlar üstüne yayınlanan son araştırma, süreçte kilit bir nokta ortaya koydu.  Hareket yakalama teknolojisi ve yüksek hızlı kameralarla yapılan araştırmalarda, aerodinamik ve atalet (eylemsizlik) etkilerini içeren üç boyutlu bir.

Uçan yılanların sırrı çözülüyor

Virginia Tech araştırmacıları tarafından uçan yılanlar üstüne yayınlanan son araştırma, süreçte kilit bir nokta ortaya koydu. 

Hareket yakalama teknolojisi ve yüksek hızlı kameralarla yapılan araştırmalarda, aerodinamik ve atalet (eylemsizlik) etkilerini içeren üç boyutlu bir matematik uçuş modeli oluşturuldu. 

Bir Kombinasyon Sonucu Uçabiliyorlar

Araştırmacılar, bu uçuşun yılanların oluşturduğu şeklin, hareketliliğinin ve kayma işlevini yapan diğer unsurların bir birleşimi olduğunu ortaya koydu. Bu çalışma "diğer hayvanlarda dalgalanmanın aşina kullanımlarından farklı bir işlev" gösteriyor.

yılan uçuşu

Uçan Robotlar İçin Kullanılabilir

Ortaya meydana çıkan bu yeni araştırma, yeni devingen uçan robotlar yapmak için kullanılabilir!

robot yılan

Bu araştırma yaklaşık 10 yıldır devam ediyordu. ABD Savunma Bakanlığı'nın desteklediği Virginia Tech araştırmacılarının bu projesinin başında Biyolog Jacke Socha vardı ve bugün Socha hâlâ bu konu üzerinde çalışmaya devam ediyor.

Bu son raporu yayınlayan ekipte Isaac J. Yeaton, Shane D. Ross ve Grant A. Baumgardner gibi isimler de var.

Çalışma, yılanın "kanat gövdesi"nin 3D hareketle her tarafta yapılandırılmasını içeriyor. Yılanın havadaki dalgalanması, keza dikey hem de yatay dalgalar gerektiriyor.

Yılan Nasıl Uçuyor? İşte O Lahza

How flying snakes glide: Swimming through the airHow flying snakes glide: Swimming through the airFlying snakes glide through the air, flattening their bodies to provide lift. Üçgenin Taban Olmayan Kenarı birli they glide they seem to swim, undulating their bodies from side to side. Now a team in the United States has used motion capture technology to study snake gliding in precise detail. Their models reveal that undulation is vital for the snake’s stability as they glide from branch to branch. Read the paper here: Sign up for the Nature Briefing: An essential round-up of science news, opinion and analysis, free in your inbox every weekday: Bu filmin baş rolü, bir robot Robot köpek Spot satışa çıktı Yeni PS5 Oyunu: Stray Koronavirüs'e aleyhinde robotlu önlem
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER