Uzaydan gelen büyüleyici görüntü

Uzaydan gelen büyüleyici görüntü

Uzaydan gelen büyüleyici görüntü

Bu fotoğrafın gerçekliğine inanmak oldukça zor olabilir ve kendimizi gerçekten çok küçük hissetmemize neden olabilir. Uzayın bu görüntüsü, ultraviyole görüşünü kullanarak, galaksilerin en kapsamlı görüntülerinden birini çeken NASA'nın Hubble Uzay Teleskobu sayesinde ortaya çıkmış durumda. Ultraviyole ışığı, Uzay Teleskobu'ndaki kızılötesi ve görünür ışık verileriyle birleştirmek, gökbilimcilerin evrenin evrimsel tarihinin bu inanılmaz haritasını oluşturmasına imkan yarattı.

İpucu: İnternet’te iz bırakmadan nasıl dolaşılır?

NASA bu görseli "uzak evrendeki yıldızların doğumunun ateşinin ve öfkesinin en büyük panoramik görüntülerinden biri" olarak tanımlıyor. Uzak gökadalardan gelen ışığın bize ulaşması çok uzun zaman aldığından, oluşturulan bu görüntü içerisinde zamanın çeşitli dönemlerini görebiliyoruz. Bu görüntü, astronomların son 11 milyar yıl boyunca ortaya çıkan yıldızları izlemelerine imkan tanıyor ve yaklaşık 15.000 gökadayı (galaksi) barındırıyor. Bunların yaklaşık olarak %80'ini de yıldızlar oluşturuyor.

Hubble daha önce de 2014 yılında Hubble Ultra Violet Ultra Deep Field'ın sunulmasıyla bize bir kez daha geniş bir bakış açısı sağlamıştı. Ama yukarıdaki resim, 2014'teki muadilinden 14 kat daha büyük bir alanı gösteriyor...

İLGİLİ HABER Güvenliğe aman dikkat! Önceki HaberApple'ın "Akıllı Hoparlör" Hayalinde İşler Kötü!  
Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2018, 16:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER