Ve Meclis'ten Geçti: Artık Kitapta KDV Yok

Ve Meclis'ten Geçti: Artık Kitapta KDV Yok

Ve Meclis'ten Geçti: Artık Kitapta KDV Yok

Kitap satışında yeni düzenleme getiren kanun teklifi, dün akşam TBMM'de kabul edilerek yasalaştı. Resmi Gazete’de de yayımlanarak yürürlüğe giren kanuna göre artık basılı kitap ve süreli yayınlardan KDV alınmayacak.

Geçtiğimiz ocak ayında TBMM’de kabul edilen düzenlemede kitap ve süreli yayınlarda KDV uygulaması değiştirilmişti.

Kitapta KDV Düzenlemesi: Yayınevinde Yüzde 0, Kitapçıda Yüzde 8 - Ocak ayında değiştirilen KDV düzenlemesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan sertifika alan yayınevlerinin, kitap veya süreli yayınlarda, dağıtımcılar ve kitapçılar ile nihai tüketiciye yaptığı satışlarda KDV oranı sıfırlanmıştı. Yani okuyucu direkt olarak olarak yayıncıdan aldığı kitap ve süreli yayınlarda KDV ödemeyecekti. Ancak okuyucu aynı ürünleri kitapçıdan almak istediğinde KDV ödemeye devam edecekti. Bu durum haksız rekabet tartışmasını da beraberinde getirmişti.

Yapılan düzenlemeye sosyal medyadan ve bazı yayıncılardan tepki gelmişti

s-33a56da750f36f6af7cefdd4786b3f623bbe1f

Can Yayınları’nın sahibi Can Öz de bu düzenleme için 'Bomboş, hiç bir işe yaramayan bir uygulama bu' ifadelerini kullanmıştı

Kitapta KDV Muammasına Can Yayınları'nın Sahibi Açıklık Getirdi: 'Hiçbir İşe Yaramayan Bir Uygulama' -

Dün akşam yürürlüğe giren kanun ile birlikte kitap ve süreli yayınlardaki KDV oranı tamamen kalktı

s-6e9b99467765793e653a5ce53a5871e04f0f51 AA'nın aktardığı habere göre ekonomide yeni düzenlemeler getiren “Sosyal Hizmetler Kanunu” ile “Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”, dün akşam Genel Kurul’da kabul edilmesinin ardından Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.“Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kanunu” hükümlerine göre poşetlenerek satılanlar hariç olmak üzere, basılı kitap ve süreli yayınlardaki KDV (Katma Değer Vergisi) oranı sıfırlandı.

Meclis'ten geçen bir diğer kanun ile işverenlere 3 ay süreyle prim, vergi ve ücret desteği sağlanacak

s-e742625586aaf3be20e79d98d997ff58176573 Kitap ve süreli yayınlarda KDV oranını sıfırlayan kanunun yanında Meclis'ten işverenlere pirim, vergi ve ücret desteği sağlanacağına yönelik kanun da onaylandı. 

Patronlara, 2018 yılı içinde iş yerinden bildirilen sigortalı sayısına ilave olarak, 1 Şubat 2019 ila 30 Nisan 2019 tarihlerinde işe alınan sigortalılar için 3 ay süreyle prim, vergi ve ücret desteği sağlanacak.

Bayram ikramiyeleri dahil edilerek yapılan hesaplama sonucunda evde bakım hizmeti desteği kesilen engellilere bu hizmet yeniden sağlanmaya başlanacak; ödenmeyen yardım tutarları da defaten kendilerine ödenecek. Kanun, geri kazanım katılım payları ile ilgili beyannamelerde de düzenleme içeriyor.
Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2019, 01:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER