WannaCry durmuyor!

WannaCry durmuyor!

WannaCry durmuyor!

Kaspersky Lab'ın araştırması WannaCry'ın henüz internet üzerinden silinmediğini gösteriyor. Zararlı, küresel çapta daha fazla kurban buluyor ve kullanıcıların bilgisayarlarındaki dosyaları şifreleyerek fidye karşılığında şifrelediği dosyaları geri vermeyi vaat ediyor.

Ücretsiz hosting: Bir aylık ücretsiz hosting fırsatını yakalayın!

WannaCry, 2018'in üçüncü çeyreğinde 75.000 kullanıcıyı etkiledi. WannaCry'ın ilk ortaya çıkış tarihi olan Mayıs 2017'den bu yana saldırıları artarak devam etti. En büyük ransomware (fidye zararlısı) salgınlarından biri olarak görülen yazılım, fidye yazılımlarının gücünü ve en son güvenlik yamalarının yüklenmesinin önemini gösterir nitelikte.

Kaspersky Lab, geliştirdiği güvenlik önlemi ile 2018'iç üçüncü çeyreğinde 259.867 ayrı kullanıcıyı bu zararlıdan koruduğunu açıkladı. Bu, bir önceki çeyrekte açıklanan 158.921 kullanıcı sayısına göre %39'luk bir artışa işaret ediyor.

Kaspersky Lab baş güvenlik araştırmacısı David Emm, 2018 üçüncü çeyrek raporlarını şu cümlelerde detaylandırdı:

"WannaCry saldırılarının en az üçte biri kadar daha artış göstermiş olması endişe verici. Bu, salgınların başladıkları kadar hızlı bir şekilde dinmediğinin önemli bir örneği. Bu tür saldırılar doğaları gereği kaçınılmaz olarak uzun süre boyunca etkili olmaya devam ediyor. Siber saldırıların sonuçları o kadar ciddi oluyor ki şirketler bu tür saldırıların karşısında kayıplarını nasıl telafi edeceklerini düşünmektense oldukça önemli güvenlik önlemleri almayı tercih ediyorlar."

WannaCry ve diğer şifreleme zararlılarından korunmak istiyorsanız Kaspersky Lab işletim sisteminizi düzenli olarak güncellemenizi ve dosyalarınızı sürekli olarak yedeklemenizi tavsiye ediyor, bu sayede bir fidye yazılımı ile karşılaşsanız dahi siber-suçluların isteklerini karşılamak zorunda kalmayabilirsiniz.

Önceki HaberKatlanabilen Samsung, Çok Pahalı Olacak Sonraki HaberPlayStation Now Xbox'u Üçe Katladı
Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2018, 16:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER