WannaCry yine iş başında!

WannaCry yine iş başında!

WannaCry yine iş başında!

Boeing'in Çarşamba günü WannaCry virüsüne kurban gittiği bildirilen Seattle Times, fidye yazılımının uçak üreticisinin üretimini etkileyebileceğine dair endişelerini dile getirdi. Olay, gazeteye göre Boeing Commercial Airplane üretim mühendisliğindeki baş mühendis Mike VanderWel'in gönderdiği bir notta "tüm eller güvertede" çağrısı ile ortaya çıkarıldı.

VanderWel, "North Charleston'dan hızlı bir şekilde yayılıyor ve kısa bir süre önce 777'nin (otomatik spar montaj araçları) düştüğünü duydum." diye yazdı; virüsün uçakların işlevselliği testlerinde kullanılan ekipmanı etkileyeceğinden ve potansiyel olarak uçağa yayılacağından endişe ettiğini de ekledi.

Bir Boeing sözcüsü ise, bazı haberlerde olayın şiddetinin abartıldığını söyledi. Boeing ticari uçaklar iletişiminin başkan yardımcısı Linda Mills, "Siber güvenlik operasyon merkezimiz az sayıda sistemi etkileyen sınırlı sayıda kötü amaçlı yazılım tespit etti." dedi ve ekledi: "İyileştirmeler uygulandı ve bir üretim veya teslimat konusu değil."

Fidye yazılımları, korsanlara fidye ödemesi gönderene kadar dosyalarınızı kilitleyebilen kötü amaçlı yazılımlar. Mayıs ayında WannaCry saldırıları ve Haziran ayında NotPetya saldırıları gerçekleşmiş ve hastaneler, bankalar ve bazı ülkelerin hükümetleri için sorun olmuştu. Ancak Temmuz ayından sonra Malwarebytes'ten gelen bir rapora göre, fidye yazılımlarının enfeksiyon oranları hızla düştü.

Önceki HaberBir Efsane Telefon Daha Geri Dönüyor! Sonraki HaberYeni Chrome Özelliği, Yayınlamayı Kolaylaştırıyor!
Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2018, 17:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER