Waymo ile gitmek böyle bir şey!

Waymo ile gitmek böyle bir şey!

Waymo ile gitmek böyle bir şey!

Görünmeyen bir yapay zekayla giden otomobilde yolculuk yapmak heyecan verici olduğu kadar endişe verici de olabilir. Ancak Waymo'nun kendi giden otomobillerinde yolculuk yapmaya gönüllü olan Phoenix, Arizona'daki kişiler, sürüş sırasında rahatlamakla kalmadılar, sıkılmaya başladılar.

Waymo CEO'su John Krafcik, bu seneki SXSW etkinliğinde sürücüsüz Chrysler Pacifica'lara binerek gidecekleri yere ulaşmaya gönüllü olanların kısa bir videosunu gösterdi. Otomobile binenler, aracın kendi kendine hızlanıp gitmesini heyecanla seyrederken, bu tecrübeyi "bu, gelecek" sözcükleriyle nitelendirdiler. Ancak sizinle konuşamayan ve sadece trafik kurallarına uymaya programlanmış bir sürücüyle yolculuk yapmak, sıkıcı olabiliyor.

Videodaki gönüllüler, otomobile binmeye gerçekten kendileri gönüllü olmuş olsalar da, araca binecek herkesin kendini rahat hissedeceğini sanmıyoruz. Yine de video, araca bindikten sonra endişenin yerini rahatlığın aldığını gösteriyor.

Waymo'nun yapay zekası kazalar konusunda diğerlerinden daha iyi bir yerde olsa da, Uber gibi firmaların yaşadığı kazalar, otonom araçlara olan güveni genel olarak azaltıyor. Bir başka sorun ise Waymo'nun videosunda sürücü koltuğunda oturanların, yapay zekanın alternatifi olacak kadar güvenilir görünmemeleri. Herhangi bir sorun anında ihtiyacınız olacak son şey, koltuğuna yayılmış ve telefonunu kurcalayan bir sürücü olacaktır.

Önceki HaberYouTube, Wikipedia'dan Alıntı Yapacak  



Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2018, 17:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER