WhatsApp'ın geleceğinde neler var?

WhatsApp, uzun zamandır beklenen koyu mod gibi işlevleri bünyesine katarak gelişmeyi sürdürüyor.

WhatsApp'ın geleceğinde neler var?

WhatsApp, uzun zamandır beklenen koyu mod gibi işlevleri bünyesine katarak gelişmeyi sürdürüyor. Korona virüsü salgının ortaya çıkmasıyla birlikte platform, animasyonlu etiket gibi bir takım işlevleri ikinci plana almış, videolu görüşmelere odaklanmıştı. Peki, WhatsApp kullanıcılarını gelecekte neler bekliyor?

Messenger Rooms

WhatsApp'ın videolu mülâkat işlevi, yakında Facebook'un yeni kullanıma açtığı Messenger Rooms ile bütünleşerek güçlenecek. İlk başta Facebook Messenger'ın bir parçası olarak kullanıma sunulan Rooms, zamla WhatsApp, Instagram ve Portal cihazları gibi öbür başvuru ve ürünlere de eklenecek.

Rooms'un WhatsApp'ın mevcut videolu sohbet işlevinden en kayda değer ayrı, 50 kişiye kadar katılımcıya izin vermesi. Zoom ve Google Meet'te toplantıyı önceden planlamanız gerekirken Rooms'ta odayı açmanız tatmin edici; bu sayede arkadaşlarınız diledikleri süre sohbete katılabiliyorlar.

Messenger Rooms'un mahsul müdürü Tiffany Dohzen, bir videolu sohbet uygulaması üstünde bir süredir araştırmalar yaptıklarını, çalışmalarının korona virüsünün etkisiyle tam anlamıyla başladığını söylüyor. Dohzen, Room'un eğlenceli olduğu değin güvenli de olacağını vurguluyor. Mesela Rooms'ta odayı yaratıcı onu kilitleyebiliyor, davranışları uygun olmayan kişiyi sohbetten çıkarabiliyor. Facebook'ta engellediğiniz bir birey, sohbete katılamıyor.

Rooms'un karşılıklı çalışmaya yönelik işlevleri, mobilde eğlenceli efektleri de bulunuyor. Bir Takım arkadaki planlar animasyonlu ve kullanıcı tarafından taşınabiliyor.

Etiketler, Şifreli Yedekler ve Fazlası

Animasyonlu etiketler hakkında nisandan bu yanlamasına pek konuşulmuyor. WABetaInfo'ya göre etiketler üzerindeki çalışmalar sürüyor olabilir ve bu yıl "yeni normale" geçilmesiyle birlikte hareketli etiketleri görebiliriz.

Yeni otomatik indirme kuralları, çoğu kez iletilen resimlerin, videoların ve belgelerin otomatik olarak indirilmesini engelliyor. Böylece telefondaki alandan tasarruf ediyorsunuz.

Şifreli yedekler ve QR kodları ise yakın zamandaki beta sürümünde görünmüştü. Bu işlevler hazırlanmış olduğunda iCloud'daki yedekleri şifreli olarak saklayabilecek, bu şifreli yedekleri kurtarmak için bir şifre belirleyebileceksiniz. Şirketler ise birey ayrıntılarını müşterileriyle ekran üzerinden taratılan bir kod ile paylaşabilecekler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER