WhatsApp'ın geleceğinde neler var?

WhatsApp, uzun zamandır beklenen koyu mod gibi işlevleri bünyesine katarak gelişmeyi sürdürüyor.

WhatsApp'ın geleceğinde neler var?

WhatsApp, uzun zamandır beklenen koyu mod gibi işlevleri bünyesine katarak gelişmeyi sürdürüyor. Korona virüsü salgının ortaya çıkmasıyla birlikte platform, animasyonlu etiket gibi bazı işlevleri ikinci plana almış, videolu görüşmelere odaklanmıştı. Peki, WhatsApp kullanıcılarını gelecekte neler bekliyor?

Messenger Rooms

WhatsApp'ın videolu röportaj işlevi, yakında Facebook'un yeni kullanıma açtığı Messenger Rooms ile bütünleşerek güçlenecek. İlk ilk önce Facebook Messenger'ın bir parçası olarak kullanıma sunulan Rooms, zamla WhatsApp, Instagram ve Portal cihazları gibi öbür kullanım ve ürünlere de eklenecek.

Rooms'un WhatsApp'ın mevcut videolu sohbet işlevinden en önemli öbür, 50 kişiye değin katılımcıya izin vermesi. Zoom ve Google Meet'te toplantıyı önceden planlamanız gerekirken Rooms'ta odayı açmanız tatmin edici; bu sayede arkadaşlarınız diledikleri vakit sohbete katılabiliyorlar.

Messenger Rooms'un ürün müdürü Tiffany Dohzen, bir videolu sohbet uygulaması üstünde bir süredir incelemeler yaptıklarını, çalışmalarının korona virüsünün etkisiyle tam anlamıyla başladığını söylüyor. Dohzen, Room'un eğlenceli olduğu dek güvenli de olacağını vurguluyor. Örneğin Rooms'ta odayı oluşturan onu kilitleyebiliyor, davranışları yerinde olmayan kişiyi sohbetten çıkarabiliyor. Facebook'ta engellediğiniz bir birey, sohbete katılamıyor.

Rooms'un karşılıklı çalışmaya yönelik işlevleri, mobilde eğlenceli efektleri de bulunuyor. Bazı arka planlar animasyonlu ve kullanıcı göre taşınabiliyor.

Etiketler, Şifreli Yedekler ve Fazlası

Animasyonlu etiketler hakkında nisandan bu yanlamasına böylece konuşulmuyor. WABetaInfo'ya tarafından etiketler üzerindeki incelemeler sürüyor olabilir ve bu sene "yeni normale" geçilmesiyle birlikte hareketli etiketleri görebiliriz.

Yeni otomatik indirme kuralları, çoğu kez iletilen resimlerin, videoların ve belgelerin otomatik olarak indirilmesini engelliyor. Böylece telefondaki alandan tasarruf ediyorsunuz.

Şifreli yedekler ve QR kodları ise yakın zamandaki beta sürümünde görünmüştü. Bu işlevler hazır olduğunda iCloud'daki yedekleri şifreli olarak saklayabilecek, bu şifreli yedekleri kurtarmak için bir şifre belirleyebileceksiniz. Şirketler ise kişi ayrıntılarını müşterileriyle ekran üzerinden taratılan bir kod ile paylaşabilecekler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER