WhatsApp'ın "yüzde 70" zaferi

WhatsApp'ın iletilen mesajlara getirdiği kısıtlamanın peşinde, sık sık iletilen mesajlarda yüzde 70 düşüş olduğu açıklandı. Hindistan'ın Elektronik ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı tarafından yayınlanan bir rapora tarafından değiştirme, "WhatsApp'ın kişisel ve özel sohbe.

WhatsApp'ın

WhatsApp'ın iletilen mesajlara getirdiği kısıtlamanın peşinde, sık sık iletilen mesajlarda yüzde 70 düşüş olduğu açıklandı.

Hindistan'ın Elektronik ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı tarafından yayınlanan bir rapora tarafından değiştirme, "WhatsApp'ın kişisel ve özel sohbetlere karşın bir etraf olarak kalmasına asistan oldu". Birkaç hafta önce yapılan değişim ile kullanıcıların bir mesajı ansızın artı kişiye iletme olanağı ortadan kaldırılmıştı. Bir mesaj daha önce beş kez veya daha fazla iletildiyse, iletme işlevi kısıtlanıyordu.

WhatsApp'ın aldığı önlemler aralarında Uluslararası Bilgi Denetleme Ağı (ICFN) ile yaptığı uzlaşma kapsamında sahte haberleri ortaya dışlamak da var. Firmanın yakın zamanda takriben 2 milyon hesabı kesin olmayan aktivite sebebiyle devre dışı bıraktığı da biliniyor.

Tüm önlemlere rağmen dedikoduları ve bile bile yapılmış hatalı haberleri önlemek için daha çok mücadele gerekiyor. Şu anki önlemler, gruplar oluşturarak veya mesajları kişilere tek tek göndererek aşılabiliyor. Birçok takipçisi olan ünlülerin sosyal platformlardaki sahte haberlere kanabildiği biliniyor, bu yüzden alınacak yeni önlemler kritik tartı taşıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER