WhatsApp, sahte haberlere karşı

WhatsApp, sahte haberlere karşı

WhatsApp, sahte haberlere karşı

Geçtiğimiz iki ay içerisinde WhatsApp üzerinden yayılan yalan haberler, Hindistan'da oniki kişinin linç edilmesine sebep olmuştu. Ülkenin yönetimi, WhatsApp'ı ağır şekilde eleştirmesi ardından WhatsApp, sahte haber ve bilgilerin yayılmasının araştırılması için 50,000 dolar ödül sunmaya karar verdi.

Facebook Research blog gönderisine göre bu girişim sayesinde WhatsApp üzerinde seçimlerle ilgili sahte haber ve bilgilerin nasıl yayıldığı keşfedilecek. Facebook ayrıca insanların yazışmalarını okumadan sorunlu ve yasadışı davranışları yakalamak istiyor. WhatsApp'ın uçtan uca şifreli olması, araştırmanın gizlilik ihlalleri ile sonuçlanmaması için çok önemli.

WhatsApp, araştırmaya gönüllü olanlar için yol göstereceğini, ancak herhangi bir veri sağlamayacağını duyurdu. Araştırmacılar vardıkları sonuçları WhatsApp da dahil kimseyle paylaşmak zorunda olmayacak ve tamamen araştırmacılara ait olacak. 2016 ABD seçimlerinde benzer sorunların Facebook üzerinde yaşanması ardından böyle bir olayın WhatsApp üzerinden Hindistan'da yaşanıyor olması, şirketin çok hızlı davranmak istemesine sebep olmuş durumda. Bu yüzden araştırmaların en geç 12 Ağustos'ta başlaması bekleniyor. WhatsApp, para ödülünü araştırmacı bireylere değil, ait oldukları üniversite ya da organizasyonlara ödeyecek.

Mesajlaşma servisine yönelik bir açıklamada, Hindistan Elektronik ve BT Bakanlığı, platformu "bu tehdidi sona erdirmek için derhal harekete geçme" talebinde bulundu. Şimdilik WhatsApp bu sahte haber salgınıyla mücadele etmek için başka ne önlemler alacağını açıklamadı.

Önceki Haberİşte Huawei MediaPad T3 10 ile T3 7 ve Özellikleri Sonraki HaberSamsung'un Yapay Zekası, Microsoft Testini Geçti
Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2018, 20:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER