WhatsApp Web'e, çoktan koyu mod

2015'e değin sadece mobil cihazlar üzerinden hizmet veren WhatsApp, kendi web sitesini kurarak web tarayıcısı üzerinden de mesaj yazmanıza izin vermeye başlamıştı.

WhatsApp Web'e, çoktan koyu mod

2015'e değin sadece mobil cihazlar üzerinden hizmet veren WhatsApp, kendi web sitesini kurarak web tarayıcısı üzerinden de mesaj yazmanıza izin vermeye başlamıştı. Vakit içerisinde geliştirilen web arayüzü, şu an telefondakine benziyor. Oysa bir eksiği var: Koyu mod.

Karanlık modu seviyorsanız, WhatsApp Web'e devlete ait yardım gelene kadar beklemeniz gerekecek. Fakat geçici bir çözüm olarak şu adımları izleyebilir, WhatsApp Web'de koyu modu etkili ülkü getirebilirsiniz:

1. web.whatsapp.com adresine gidin ve sohbet dışarıya anlamsız bir yere sağ tıklayın. Açılan menüden "İncele" seçeneğine tıklayın.

2. Ctrl + F'ye basın ve body class="web" dizisini arayın.

3. "web" üzerine çift tıklayın ve yanına "dark" sözcüğünü ekleyin. Yani düzenlediğiniz dizinin son hali, body class="web dark" olacak.

4. Enter'a bastığınızda WhatsApp Web'in koyu ışık halkası geldiğini göreceksiniz.

Geliştirici konsolunu sayfanın (pencerenin değil, sayfanın) sağ üstündeki "X" simgesine tıklayarak veya Ctrl + Shift + I tuş birleşimini kullanarak kapatabilirsiniz.

Bunun geçici bir çözüm olduğunu hatırlatalım; tarayıcınızı kapatıp açtığınızda ya da sayfayı yenilerseniz her şey eski haline geri dönecek.

HTML ve CSS ile aranız iyi değilse ve yukarıdaki adımların tamamen ne yaptığını merak ediyorsanız, şöyle özetleyebiliriz: WhatsApp'ın kısmen tamamladığı ama demin etkinleştirmediği koyu modu, bir CSS sınıfı ekleyerek etkinleştiriyorsunuz.

Koyu modun WhatsApp Web'e iyice ne vakit geleceği bilinmiyor. Şimdilik WhatsApp Web'i her açtığınızda bu adımları uygulayabilir veya koyu mod işlevini bu sene sunmaya başlayan masaüstü uygulamasını indirebilirsiniz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER