Windows 10 ağırlıklardan kurtuluyor

Windows 10 ağırlıklardan kurtuluyor

Windows 10 ağırlıklardan kurtuluyor

Bloatware (varsayılan yazılım) adı verilen programlar, işletim sistemlerinin içerisinde varsayılan olarak önceden yüklenen ve çoğunlukla kullanılmasa bile kaldırılmayan yazılımlar her zaman için işletim sistemlerinin istenmeyen parçası olmuştur. Görünüşe göre Windows bu konuda olumlu adımlar atmaya kararlı.

Ücretsiz hosting: Bir aylık ücretsiz hosting fırsatını yakalayın!

Microsoft'un açıklamasına göre Insider yapı numarası 18262 olan Windows 10 sürümünde Başlangıç menüsünden bazı varsayılan uygulamaların kaldırılması mümkün olacak. Söz konusu yapı numarası, maalesef "Redstone 5" olarak bilinen Ekim 2018 güncellemesinin değil, 2019'un ilk yarısında gelmesi beklenen Windows 10 "19H1" güncellemesinin bir parçası.

Bu yeni yapıda kullanıcılar Başlangıç menüsünde varsayılan uygulamalara sağ tıklayarak onları bilgisayarlarından kaldırabiliyorlar.

Kaldırılabilen yeni uygulamaların listesi şu şekilde:

Bu uygulamalardan Ekran Alıntısı Aracı gibi birkaç aracın fonksiyonları halihazırda Office programlarında dahili olarak bulunuyor, bu açıdan bu yazılımların kaldırılabilecek olması Microsoft açısından mantıklı olabilir. Bunun yanı sıra Ekim 2018 güncellemesinden önce de Microsoft, bazı varsayılan yazılımları kaldırmayı mümkün kılmıştı. Bu yazılımların arasında Skype, İpuçları, Print3D, Hava Durumu gibi programlar da var.

Bununla birlikte Microsoft, Windows 10'un ilk aylarında daha önce önyüklü programlar nedeniyle eleştirilmişti. Candy Crush gibi oyunlar iş bilgisayarlarına yüklenen Windows dağıtımlarında bile önyüklü olarak bulunuyordu. Bunun Microsoft açısından neden mantıklı bulunduğundan tam olarak emin olamasak da kullanıcıların bu durumdan oldukça şikayetçi olduğu bilinen bir gerçek.

Önceki HaberJony Ive: "Apple'da Yapacak Daha Çok İş Var" Sonraki HaberElektronik Sertifika Sayısı 3 Milyonu Geçti!
Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2018, 12:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER