Windows 10 S'ten iyi haber

Windows 10 S'ten iyi haber

Windows 10 S'ten iyi haber

Windows 10 S moduna kilitli bir bilgisayarınız var ve mağaza dışından uygulama yükleyememek, canınızı sıkıyor. Endişe etmenize gerek yok çünkü Windows 10'un tam sürümüne geçme işi, çok kolay olacak gibi görünüyor.

İlk olarak farklı bir Windows 10 sürümü olarak ortaya çıkan Windows 10 S'in bir "mod" haline geleceğini birkaç ay önce öğrenmiştik. Windows 10 S, hatırlayacağınız üzere işletim sistemindeki bazı işlevleri kısıtlıyor ve sadece Windows Mağazası'ndaki uygulamaları yüklemeye izin veriyor.

Microsoft, Windows 10 S'in güvenlik ve performansa önem veren kullanıcılar arasında popüler olacağına inansa da Windows Mağazası'na kısıtlı olmak, çoğu kullanıcı için pek hoş olmayacak. Neyse ki Windows 10'un kısıtlamasız, tam sürümüne geçmek için Windows Mağazası'nı ziyaret etmenizin yeteceği anlaşıldı.

Bir Ayar Değiştirmek Yeterli

Windows S modundan normal Windows 10'a geçmeyi sağlayan seçenek, Twitter kullanıcısı Richard Hay tarafından keşfedildi. Hay, bu işlemin ekran görüntüsünü (yukarıda) paylaştı.

Buna göre normal Windows 10'a geçmek için Microsoft Store uygulamasını açıp (görev çubuğundaki simgeye tıklayarak açılabiliyor) "Al" düğmesine basmanız yeterli. Bu seçenek, Windows 10 yapı 17134'te görünüyor.

Windows 10 S'ten normal Windows 10'a geçişin kolay olması, gerçekten sevindirici. Bunun yanında Windows 10 S'i bıraktıktan sonra ona geri dönemediğinizi, bunun için Windows 10'u en baştan yüklemeniz gerektiğini söyleyelim.

Önceki HaberFacebook "Kullanıcılarımız Ürün Değil" Diyor  
Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2018, 01:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER