Windows Redstone tarih oluyor

Windows Redstone tarih oluyor

Windows Redstone tarih oluyor

Microsoft, Windows 10 sürümleri için şimdiye dek hep aynı kod isimlerini kullandı. En başta Threshold ve Threshold 2 güncellemeleri geldi, ardından gelen sürümler ise Redstone adıyla anıldı. O zamandan beri tüm sürümlerin kod adı Redstone 2, 3 ve 4 olarak anıldı, hatta yakında gelecek olan Spring Creators Update'in de kod adı Redstone 5.

Fakat şirket tarafından yapılan yeni yapılan açıklamaya göre Windows 10 sürümleri artık farklı formatta bir adlandırılacak. Bundan sonra sürüm isimleri şöyle olacak: 19H1, 19H2, 20H1 ve 20H2 gibi.

Microsoft, kod isimlerini sürüm isimlerine benzer bir sisteme taşımak istiyor. Örneğin 1803 yapısının yayınlanma tarihi Mart 2018. 'H' harfi 'half' (yarı) anlamına geliyor ise sürümün yılın hangi yarısında yayınlandığına işaret ediyor. Yani yapı 1803 eğer yeni sistem ile adlandırılacak olsaydı kod adı 18H1 olacaktı. Windows 10 masaüstü sürümü 1803 sürüm numarasına sahipken, Xbox One sürümü 1804 numarasına sahip olacak, ama büyük güncellemenin iki platform için kod adı da aynı olacak.

Bu değişiklik sadece şirket içi sürüm kod isimlerini etkileyecek. Yani siz yeni bir sürüme geçtiğinizde her zamanki gibi sürüm numaraları ile karşılaşacaksınız.

Önceki HaberNokia Moonraker Akıllı Saat Böyle Görünecekti  
Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2018, 14:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER