Windows'tan sevindiren yenilikler

Windows'tan sevindiren yenilikler

Windows'tan sevindiren yenilikler

Microsoft, Windows 10'a yeni erişebilirlik işlevleri eklemeye hazırlanıyor. Hatta bu yeniliklerden bazılarını ön izleme sürümlerinde denemeniz mümkün.

Yenilikle birlikte Windows 10'un Erişim Kolaylığı ayarlarını bulup açmak ve kullanmak, daha kolay bir hale gelecek. İşlevler, "Görme", "Duyma" gibi kategoriler altında gruplandırılacak ve en sık kullanılan işlevler, öne çıkarılacak.

Örnek olarak "Görme" altındaki "Ekran" alt kategorisinde basit bir kaydırma çubuğunu kullanarak her şeyi daha parlak veya daha büyük hale getirmeniz mümkün olacak. Bu ayarlar için yeni klavye kısayolları da eklendi.

Windows'un ekran okuyucusu Narrator'a eklenmesi planlanan özellikler arasında daha tepkisel bir deneyim ve Word belgelerindeki metin kutuları gibi gömülü nesneleri okuyabilme var. Yenilikler sayesinde Narrator, metnin kalın, italik gibi biçim özelliklerini okuma hızını, tonunu veya ses seviyesini değiştirerek vurgulayabilecek. Ekran okuyucusu, Windows'un güvenli modunda da çalışacak.

Microsoft Edge ise web sayfalarının yüklendiğini söyleyebilecek ve böylece kullanıcı, belirli bir süre geçtikten sonra site hala yükleniyorsa bunu anlayabilecek.

Göz İzleme Artık Daha İyi

Geçen yaz tanıtılan Eye Control işlevi, sadece fare imlecine bakarak masaüstünde gezinmenize izin veriyordu. Bu işlevde yapılan geliştirme sayesinde yanlışlıkla tıklama sorunu yaşamadan belgeleri okumak mümkün olacak. Üstelik artık kaydırma, sol ve sağ tıklama yetenekleri de sunulacak.

Windows 10'a gelecek yeni erişebilirlik özellikleri ve ince ayarlarıyla ilgili daha fazla bilgi için Microsoft'un blog gönderisine göz atabilirsiniz.

Önceki HaberYouTube'dan Chrome Kullananlara Sürpriz! Sonraki HaberHuawei, Bu Telefonuyla Pazarı Hareketlendirecek
Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2018, 16:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER