Worms efsanesi geri dönüyor

1995 yılından beri varlığını koruyan bir oyun serisi olarak Worms'un çok az değiştiği söylenebilir.

Worms efsanesi geri dönüyor

1995 yılından beri varlığını koruyan bir oyun serisi olarak Worms'un çok az değiştiği söylenebilir. Ast oyunlara bakmazsak, hızlı daima sıra tabanlı taktiksel savaşlar üzerineydi. Ama Sony'nin PlayStation Indies gösteriminin bir parçası olarak tanıtılan markanın son üyesi Worms Rumble ile bu şart değişiyor.

Online oyunlar, Worms W.M.D'nin çıktığı 2016 yılından bu yana epeyce değişti ve görünene göre Worms da bu değişime bacak uyduruyor. Adından varsayım edilebileceği üzere Worms Rumble'ın içerisinde bir battle royale modu olacak. Tek başınıza veya üç şahsiyet bir takımın parçası olarak sıraya girebileceksiniz. Diğer battle royale oyunlarında olduğu gibi maç ilerledikçe arena küçülecek. Eğer yerinde bir şekilde adlandırılmış olan "Last Worm Standing" (Kalan Son Solucan) ile tek başınıza sıraya girdiyseniz, bir diğer oyuncu sizin solucanınızı oyun dışı bıraktığında oyununuz sonlanıyor. İsterseniz oyunda kalarak maçı izleyebilir, isterseniz yeni bir oyun için sıraya girebilirsiniz.

Worms Rumble | Announcement Trailer | PS4Worms Rumble | Announcement Trailer | PS4Team17 presents Worms Rumble, the brand-new instalment in the long-running Worms franchise! Introducing a real time, arena-based, 32 player, cross-platform extravaganza that puts a new spin on your favourite warmongering invertebrates! Coming late 2020 to PS4 and PS5. Are you ready to Rumble?

"Last Squad Standing" (Kalan Son Ekip) modunda ise takım arkadaşlarınız sizin solucanınızı oyuna geri sokabiliyor. Daha geleneksel bir oyun deneyimi isteyenler için de maç sona ermeden mümkün olduğunca pozitif puan toplamaya çalıştığınız bir "deathmatch" modu bulunuyor.

Marka için bir başka önemli bir metamorfoz daha bulunuyor. Serinin tarihinde bir başlangıçta savaşlar sıra tabanlı değil, hakiki zamanlı olarak gerçekleşecek. Yapımcı Danny Martin'in söylediğine tarafından serinin geliştiricisi Team17, hakiki zamana geçişte uyum için solucanların hızlarını ayarladı. Eski oyunlarda solucan askerleriniz yavaş bir şekilde sürünerek savaş alanında ilerliyorlardı. Yukarıdaki tanıtım videosunda görülebildiği üzere Worms Rumble'da ise yuvarlanabiliyor, duvarlardan atlayabiliyor ve üzerlerine gelen cisimlerden kaçabiliyorlar. Fakat bunları yapmak, sadece solucanlarınıza soluklanmaları için müsade verdiğinizde dolan bir enerji çubuğunu harcayarak mümkün oluyor.

Worms Rumble, bu yılın ilerleyen dönemlerinde PlayStation 4 ve PlayStation 5 için sunulacak. Team17'nin söylediğine tarafından oyun platformlar arası oynanabilecek fakat ekip, oyunun sunulacağı öteki sistemleri hemen şimdi açıklamış yok.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER