Xiaomi, yarım kalan hayalin peşinde

Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi, dünyada önemli cep telefonu üreticileri aralarında yer alıyor ve ülkemizde de bundan böyle manâlı bir yere sahip demek dürüst olacak.

Xiaomi, yarım kalan hayalin peşinde

Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi, dünyada önemli cep telefonu üreticileri aralarında yer alıyor ve ülkemizde de bundan böyle manâlı bir yere sahip demek dürüst olacak. Ülkemiz kullanıcıları göre da çokça seçim edilen Xiaomi, özellikle fiyat/performans noktasında tüketiciler için iyi alternatiflere sahip. Yakın bir vakit önce tanıttığı Redmi Note 9 serisi telefonları ile Note 10 lite modeli de oldukça dikkat çekerken, yakında bu telefonların detaylı incelemelerini de sizlerle paylaşacağız.

Xiaomi hakkında yeni haberler var. belli ki Çinli şirket, zeki telefonları için artık kendi işlemcisini kullanmak istiyor. Daha önce de aynı bir hamlede bulunan şirket, 2017 yılında tanıttığı Surge G1 işlemcisini telefonunda kullanmıştı. Ama sonrasında bunu markalaştıramadı ve bu işe devam etmedi. Oysa görünürde hemen her yerde bu işe soyunacak.

Digital Chat Station'ın Weibo'da verdiği bilgilere göre Xiaomi, MediaTek ile olan ortaklığını geliştirme düşüncesinde. Şirketin şu an ne nesil bir işlemci üreteceği bilinmiyor. Lakin söylenenlere tarafından bu işlemci şimdilik antre ve orta segment cep telefonları için tasarlanacak. Şirketin amiral gemisi telefonları için ise MediaTek ve Qualcomm işlemcileri kullanmaya devam edeceği biliniyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER