Yanardağ içinde drone girerse...

İzlanda'da patlayan Fagradalsfjall yanardağının inanılmaz görüntülerini elde etmek için fotoğrafçı Joey Helms, kaynayan lav nehirlerinin üzerinden kraterin içine son teknoloji bir drone uçurdu.

Yanardağ içinde drone girerse...

İzlanda'da patlayan Fagradalsfjall yanardağının inanılmaz görüntülerini elde etmek için fotoğrafçı Joey Helms, kaynayan lav nehirlerinin üzerinden kraterin içine son teknoloji bir drone uçurdu. Joey için biraz şanslı biraz da şanssız bir an yaşanırken, drone kalderaya (volkan patlaması sonrası oluşan çukur) biraz fazla yaklaştı ve fışkıran volkanik malzemeye çarparak görüntü iletmeyi keserek son uçuşunu yapmış oldu.

Ancak gerçek bir volkanik fotoğrafçı ve hevesli bir drone pilotu olan Joey'nin cesareti kırılmış değil. Hatta videonun açıklamasında da "FPV drone'ları düşmeleriyle meşhur, bu, hobinin bir parçası" diyor.

"Buna değdi mi? Sen söyle! – İnsanlar her zaman FPV dronelarını çarpıyor ve kaybediyor, en azından destansı bir son görüntü yakaladık."

DJI FPV sisteminin muazzam 1.765 dolarlık maliyeti göz önüne alındığında Joey'nin moralinin beklenenden daha yüksek olduğu söylenebilir. Tabii ki gezegendeki en yaşanılamaz ortamlardan birinin görüntülerini çekmenin böyle bir bedeli olabiliyor.

EPIC DRONE CRASH into ICELAND VOLCANO ERUPTION | DJI FPV 4K

Fagradalsfjall yanardağı 800 yıl sonra ilk kez 19 Mart'ta patladı ve o zamandan beri bölge sakinleri için muhteşem gösteriler düzenliyor. Şiddetli bir patlama değildi ve durma noktasına gelene kadar yoğunluğunun yavaş yavaş azalması bekleniyor. Sonuç olarak, ziyaretçiler yanardağa yaklaşma konusunda diğer pek çok patlamalara göre çok daha güvenli davranıyorlar. Hatta bazı bilim adamları akan lav üzerinde sosis bile pişirdiler.



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER