Yapımcı, İşletmeci ve İzleyicinin Gözü Meclis'te: Sinema Yasası TBMM'de Görüşülecek

Yapımcı, İşletmeci ve İzleyicinin Gözü Meclis'te: Sinema Yasası TBMM'de Görüşülecek

Yapımcı, İşletmeci ve İzleyicinin Gözü Meclis'te: Sinema Yasası TBMM'de Görüşülecek

Sinemada bilet ve mısır tartışmaları devam ederken, gözler yarın Meclis'te görüşülecek kanun teklifine çevrildi.

s-c78dbbc390eda6da41c3bf3878a9a9b6595bad Sinema yapımcılarıyla salon işletmecileri arasındaki bilet fiyatlarından kaynaklanan tartışmalar devam ediyor. Bilet fiyatlarında hakları verilmediği gerekçesiyle, işletmecileri boykot eden bazı yapımcılar, filmlerini planlanan tarihlerde vizyona sokmama kararı aldı.Konuyla ilgili geçen ay TBMM'ye sunulan "Sinema Filmlerinin Değerlendirilmesi ve Sınıflandırılması ile Desteklenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"nin Mecliste yarın ele alınması öngörülüyor. AKP'den Sinema İçin Yasa Teklifi: Reklamlar En Fazla 10 Dakika Olacak -

Sinema sektöründe kriz

s-999980dff01e8035231f108c184004598e1f4d Yaşanan tartışmalara sebep olan iddialara ilişkin sektörden birçok isim, görüşlerini sosyal medya hesaplarından yaptıkları yorumlarla dile getirmişti.Mars Grubu'nun Kurumsal İlişkiler Direktörü Aslı Irmak Acar, Hürriyet gazetesinden Cengiz Semerci'ye verdiği röportajda "Cem Yılmaz olmazsa başka Cem Yılmaz’lar çıkar" demiş, Yılmaz'dan sert yanıt gelmişti. Mars Grubu'nun "Başka Cem Yılmaz'lar Çıkar" Restine Ünlü Komedyenden Yanıt: "İyi Çıkarmalar, Terbiyesiz" -

Irmak Acar'ın bu sözlerine Şahan Gökbakar da, "Yeni Cemler, yeni Yılmazlar çıkana kadar anca boş salonlarda sadece mısır yenip sohbet edilecek gibi duruyor" diyerek tepki göstermişti.

Koreden ucaga bindirmisler geliomus... Yeni Cem Yılmaz çıkartacakmiş Cinemaximum Yoneticisi mısır sever hanim ile Cengizin boş salonda kova kova mısır yiyip sohbet etmeleri manidar olmuş! Zira bu gidişle yeni Cemler, yeni Yılmazlar çıkana kadar anca boş salonlarda sadece mısır yenip sohbet edilecek gibi duruyor... Şahan Gökbakar (@sahangokbakar)'in paylaştığı bir gönderi (30 Ara, 2018, 10:41öö PST)

Yılmaz Erdoğan: "Ortak çıkarlarımız ve sorunlarımız var, kardeşçe uzlaşalım"

s-628dba8419f397c93d383ba7675d6f25d553c5 Yeni filmi "Organize İşler 2"nin vizyon tarihini erteleyen Yılmaz Erdoğan da katıldığı bir televizyon programında, "Sinemacılarla kavga etmek gibi bir derdimiz yok. Ortak çıkarlarımız, ortak sorunlarımız var ama seyircinin istediği lokasyonlarda istediği filme ulaşması ve bunu el birliğiyle halletmek. Kimse kimseye zarar vermeden kardeşçe uzlaşalım ve bunu yapalım. Bir sinema salonunun yeni sanatçılar çıkarması gibi bir şeyi nasıl dile getirdiler bilmiyorum." şeklinde görüşlerini dile getirmişti.

"Geri adım atan tarafın sinema salonu işletmecileri olması lazım"

s-d70de0ef014f3cd20dd416034f2a79d2d1d853 Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği (SİSAY) Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Sezgin ise "Bu olayda geri adım atan tarafın sinema salonu işletmecileri olması lazım. Türkiye film sektörünün çıkmaza gireceğinin altı çizildiği için, biz onların bu seslenişine kayıtsız kalamayız. Elimizden gelen tüm hamleleri yapacağız." ifadelerini kullanmıştı.

"Türkiye'de 4 tane yapımcı yok"

s-27b74817fa1000dfc20d9905db4969351de9de Mars Entertainment Group'un Kurumsal İlişkiler Direktörü Aslı Irmak Acar da tepki çeken sözlerinin ardından AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, "Ben bunu boykot olarak görmüyorum. Her zaman konuşma zemininde halledilebilecek bir şey ama bu ticari bir karar. Günün sonunda böyle bir karar alınırsa, saygı duyarız. Türkiye'de 4 tane yapımcı yok. Çok gişe yapan filmi olan başka yapımcılar da var. Biz bunlarla devam ediyor olacağız, Türk halkını da filmsiz bırakmayacağız." ifadelerini kullanmıştı.

Kültür Bakanı Ersoy: "Önerilerimizi sunduk, Meclis'te tartışılacak"

s-04913641d7df2f34ee701369310e0337eca9b5 Bugün mecliste basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da promosyon bilet, biletin yanına verilen promosyon yiyecek ve içeceklere ilişkin soru üzerine, "Promosyonlar için de bazı eşit olmayan uygulamalar yapılmaya başlanmış. Bununla ilgili de bir düzenleme yapmamız gerekiyor. Sonuçta bunun eşit sağlanması gerekiyor. Bu, Mecliste tartışılacak. Biz kendi önerilerimizi gönderdik. Mecliste kabul görürse geçecek." dedi.
Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2019, 19:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER