Yeni iPhone SE'de iPhone 8 izleri

Apple'ın yeni telefonu iPhone SE (2020)'nin teknik özellikleri konusunda böylece çok soru işareti var. Ama iFixit'in yeni iPhone SEyi parçalarına ayırması sonrasında, bu soru işaretlerinin bazılarına yanıt bulmuş durumdayız. Her ne kadar tam bir "parçalamanın" gerçekleştirilmesi.

Yeni iPhone SE'de iPhone 8 izleri

Apple'ın yeni telefonu iPhone SE (2020)'nin teknik özellikleri konusunda böylece çok soru işareti var. Ama iFixit'in yeni iPhone SEyi parçalarına ayırması sonrasında, bu soru işaretlerinin bazılarına yanıt bulmuş durumdayız.

Her ne kadar tam bir "parçalamanın" gerçekleştirilmesi için halen birkaç gün olsa da, doğrulanan en azından birkaç detaylar var: Yeni iPhone SE, 1.821 mAh boyutuyla iPhone 8 ile aynı batarya kapasitesine sahip.

iPhone SE'nın daha minik bir bataryaya sahip olup olmadığı uzun zamandır düşünülmekteydi. iPhone SE batarya ömrünün iPhone 8 ile oldukça yakın olması ve yeni A13 Bionic çipsetiyle gelen iyileştirmeler bir uçtan bir uca yeni iPhone SE'nin daha uzun bir ömre sahip olması beklenebilir.

Pil ömrü konusunun Apple için oldukça kayda değer olduğu söylenebilir. Bu yüzden de, yeni iPhone SE'nin, en azından iPhone 8 kadar uzun bir kullanım süresi sunması gerekiyor. 

Bütün da bu noktada, iPhone SE'lerini birkaç sene boyunca göstermek isteyenler için iyi bir haber var: iPhone 8'de kullanılan parçaların böylece birçok, iPhone SE 2020'de tekrar kullanılmış. Bu da, enerji tüketimi konusunda daha başarılı olduğu aşina A13 Bionic çipsetiyle birlikte, iPhone 8'den bile daha iyi bir batarya ömrü bekleyebileceğimiz anlamına geliyor. 

Taptic Engine, SIM rayı ve ekran yapısının parçaları görünene kadar iPhone 8 ile adamakıllı benzer ve bu parçaların envanterinin çokça olduğu, bu yüzden de tamirlerin daha ucuz olacağı tahmin ediliyor.

iFixit'in ilk parçalama çalışmalarına kadar iPhone SE'nin kamera düzeni de iPhone 8 ile benzer. Bu da yeni A13 Bionic işlemci ile beraber gelen iyileştirmelerin gerçekte işe yaradığını gösteriyor. Parçaların aynı olmasına karşın yeni iPhone SE'de gösterilen iyileştirmeler, yeni iPhone SE'yi almaya değer bir telefon yapıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER