Yerli otomobilden güzel haber

Geçtiğimiz aylarda tanıtımı yapılan elektrikli yerli otomobilin üretimi için Gemlik'te kurulması planlanan fabrika hakkında kayda değer gelişmeler yaşanıyor.

Yerli otomobilden güzel haber

Geçtiğimiz aylarda tanıtımı yapılan elektrikli yerli otomobilin üretimi için Gemlik'te kurulması planlanan fabrika hakkında kayda değer gelişmeler yaşanıyor. Otomobili üretecek olan TOGG ortaklığı, Twitter üzerinden yayınladığı mesajla, fabrika inşaatı için zorunlu olan ÇED (Çevresel Tesir Değerleme) raporunun olumlu olduğunu duyurdu.

TOGG'nin resmi Twitter hesabı olan @TOGG2022 kadar yayınlanan mesajda şu sözlere yer verildi: "TOGG, Gemlik fabrikası inşaatı için zorunlu olan ÇED (Çevresel Etki Değer Biçme) raporunu olumlu olarak aldı. - Yıllık 175 bin adet imal kapasitesi. - Tamamı allah vergisi yüzde 100 elektrikli 5 öbür model. - 4 bin kişiye istihdam. Türkiye'mize bahtı açık olsun!"

TOGG, Gemlik fabrikası inşaatı için zorunlu olan ÇED (Çevresel Etki Değerleme) raporunu olumlu olarak aldı.

- Takvim 175 bin adet imal kapasitesi.
- Tamamı doğuştan olan yüzde 100 elektrikli 5 öbür model.
- 4 bin kişiye istihdam.

Türkiye'mize bahtı açık olsun!

— Türkiye'nin Otomobili (@TOGG2022) June 2, 2020

Türkiye'nin Yerli Otomobili İçin Geri Sayım Başladı

TOGG (Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu) tarafından geliştirilen yerli otomobil, ilk aşamada SUV modeliyle, 2022 yılında piyasaya sunulacak. 2 çeker ve 4 çeker elde etmek üzere iki bambaşka seçeneğe sahip olması beklenen araba, hızlı sıkıntı teknolojisini destekleyecek; tek şarjla, 300 ila 500 km aralarında yol alabilecek. Bu modeli, sedan ve hatchback modeller peşine düşüp takip edecek.

2019 yılı sonunda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla tanıtılan yerli araba için Gemlik'te kurulması planlanan fabrikanın 2021 yılı içerisinde tamamlanması bekleniyor. Amaç, birincil yıl içerisinde 175 bin vasıta üretmek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER