Yılan balıkları, aramanızı bekliyor

Koronavirüs ile beraber gelen karantina ve eve kapanmalar, Dünya genelinde barbar yaşamın "iyileşmesine" ve hatta yer yer mesken alanlarına girmesine sebep olmuş olabilir.

Yılan balıkları, aramanızı bekliyor

Koronavirüs ile beraber gelen karantina ve eve kapanmalar, Dünya genelinde barbar yaşamın "iyileşmesine" ve hatta yer yer mesken alanlarına girmesine sebep olmuş olabilir. Ancak bazı hayvanlar bu durumdan çok da hoşnut gözükmüyor. Japonya'daki bir akvaryum, fiziksel olarak akvaryuma gelemeyen ziyaretçilerinden, video röportaj ile benekli bahçe mürenlerini (ya da yılan balıklarını) aramalarını istiyor. Bunun sebebi de insan sayısının azalması ile beraber yılanların "utangaç" olmaları ve bakımlarının zorlaşması.

Dünya'daki en yüksek ikinci kulesi ve Japonya'nın en yüksek kulesi olan Tokyo Skytree kulesi içerisinde bulunan Sumida Akvaryumu yüzlerce benekli bahçe yılan balığına ev sahipliği yapıyor. Bahçe yılan balıkları, vahşi doğada her şeye epeyce belirsizlik ile yaklaşıyor ve birincil tehlike işaretinde kuma saklanıyor. Müzede yaşayanlar ise tanklarının çevresindeki insanlara alıştıkları için saklanmaya gereklilik duymuyorlardı ve bu da bakımlarını kolaylaştırarak mutlu ve dinç kalmalarına asistan oluyordu.

Ancak salgın ile beraber akvaryumun kapatılması, manâsız binada kalan bu canlıların gitgide artarak insanlardan üzüntü duymaya başlamasına yol açtı. Akvaryum çalışanlarının söylediğine kadar mürenler artık baştan utangaç doğalarına dönmüş durumdalar ve yakınlarından geçen olduğunda kayboluyorlar. Bu da bakımlarını zorlaştırıyor.

Bu yüzden de alacalı bahçe yılan balıklarının her tarafta tanklarının yan insanlara alışması ve insanların varlığını hatırlatmaları için akvaryum, 3 Mayıs tarihinde üç jurnal bir "ivedi şart etkinliği" başlattı. Akvaryumun isimlendirdiği şekli ile "Chinanago yüz görünüm festivali" ziyaretçileri akvaryumu iPad ya da iPhone ile Facetime üzerinden aramaya eğlence ediyor. Aramalar tankı çevreleyen beş tablet ile yılanlara gösterilecek ve konuşmalar (çok yüksek olmayan bir ses ile) dinletilecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER