YouTube'un ilk videosu

18 saniyelik bu video, 15 sene önce internetin video devrimini başlattı.

YouTube'un ilk videosu

18 saniyelik bu video, 15 sene önce internetin video devrimini başlattı. YouTube'un kurucularından Jawed Karim'in bir fil kafesinin önünde durduğu video, San Diego hayvanat bahçesinde çekilmişti.

Me at the zooMe at the zooThe first video on YouTube. Maybe it's time to go back to the zoo? == Update video birli soon birli 10M subscriberz! ==

Karim'in fillerden bahsettiği, pek de garip olmayan video, 90 milyon kez seyredildi. Kuşkusuz bu rakam, YouTube üstünde en çok izlenen videolara kıyasla hiçbir şey değil. 2017'de yayınlanan müzik klibi Despacito, 6,7 milyardan pozitif kere izlendi.

Luis Fonsi - Despacito ft. Daddy YankeeLuis Fonsi - Despacito ft. Daddy Yankee“Despacito” disponible ya en todas las plataformas digitales: “Imposible” disponible ya en todas las plataformas digitales: “Calypso” disponible ya en todas las plataformas digitales: Echame La Culpa disponible ya en todas las plataformas digitales: Best of Luis Fonsi / Lo mejor Luis Fonsi: Subscribe here: Sigue a Luis Fonsi: Official Site: Facebook: Twitter: Instagram: #LuisFonsi #Despacito #Imposible #Calypso #EchamelaCulpa #NadaEsImposible #NothingisImpossible #LF Music video by Luis Fonsi performing Despacito. (C) 2017 Universal Music Latino

Karim, YouTube'u eski PayPal çalışanları Steven Chen ve Chad Hurley ile birlikte kurmuştu. Karim, Janet Jackson'un 2004 Super Bowl esnasında yaşadığı anlaşmazlığa neden olan yayınlama kazasını kaçırmasının ardındaki YouTube'u kurma fikrinin güçlendiğini söylemişti.

Karim'in hayvanat bahçresi videosu, kendi YouTube kanalındaki yerini koruyor.

Firmanın istatistiklerine tarafından her ay 2 milyar oturum açan kullanıcı, YouTube'u ziyaret ediyor ve her gün 1 milyar saatten artı video izleniyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER