Yüzüklerin Efendisi Sivas! 'Hobbit Evleri' Hizmete Açıldı

Yüzüklerin Efendisi Sivas! 'Hobbit Evleri' Hizmete Açıldı

Yüzüklerin Efendisi Sivas! 'Hobbit Evleri' Hizmete Açıldı

Sivas Belediyesi'nce kent merkezine 7 kilometre uzaklıkta inşa edilen ve dünya genelinde izlenme rekorları kıran 'Yüzüklerin Efendisi' ve 'Hobbit' serisi filmlerindeki 'Hobbit' karakterlerinin evlerine benzeyen 'Hobbit Köyü' misafirlerini ağırlamaya başladı.

İlk olarak 7 tane yapılan Hobit evleri halkın ilgisi üzerine 24'e çıkartıldı

Orta Dünya'nın Shire Köyü Ülkemize Geliyor: Sivas'ta "Hobbit Evleri" Yükseliyor - DHA'nın haberine göre, Sivas Belediyesi, John Ronald Reuel Tolkien'in kitabından Peter Jackson'ın sinemaya aktardığı 'Yüzüklerin Efendisi' ve 'Hobbit' filmi serilerinde yer alan kısa boylu, iri tüylü ayaklı, kıvırcık saçlı karakter 'Hobbit'lerin yaşadığı küçük tepeler içine gömülü evlerin benzerini Paşabahçe Yamaç Evleri projesiyle hayata geçirdi. Paşabahçe Piknik ve Mesire Alanı'nda ilk etapta 7 ev inşa edildi. Büyük ilgi gören evlerin sayısı etaplar halinde 24'e çıkarıldı.

Hobbit Köyü içerisinde yer alan 24 evin iç dekorasyonlarının tamamlanmasıyla evler ziyaretçilerini ağırlamaya başladı

Hobbit Köyü içerisinde yer alan 24 evin iç dekorasyonlarının tamamlanmasıyla evler ziyaretçilerini ağırlamaya başladıHobbit Köyü içerisinde yer alan 24 evin iç dekorasyonlarının tamamlanmasıyla evler ziyaretçilerini ağırlamaya başladı

Yoğun ilgi gören Hobit evlerinde özellikle hafta sonları yer bulmak oldukça zor.

s-a43aa5274b6e3d97207772e3acb0f225238fa6

'Özellikle yurt dışından arayanlar çok fazla'

s-1a695296f9f881dda494b968e0674fee4e3a18 Evlerinin işletmeciliğini yapan Ramazan İlbaşı, özellikle yeni bölümün yoğun ilgi gördüğünü söyledi ve şöyle devam etti:
"Turizm açısından Sivas'a güzel bir hizmet oldu. Belediyemiz turizme güzel bir katkı sağladı. Mimari ve konaklama açısından hem yaz hem de kış turizmine uygun bir yer. Şu anda evlerimizin iç dekorasyonları bitti, müşterilerimizi ağırlıyoruz. İçleri bir ailenin bütün ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde dizayn edildi. Taleplerimiz şu anda üst düzeyde. Özellikle yurt dışından arayanlar çok fazla. Müşterilerimizin geri dönüşleri çok olumlu. Nevşehir, Kayseri, Tokat, Malatya gibi yakın illerden çok fazla rağbet görüyoruz. Yurt dışından Hollanda, Almanya gibi ülkelerden de çok fazla arayan ve gelen var."

Hobbit Köyü'nü gezmeye gelenler ise evleri çok beğendiklerini ve mutlaka içinde kalmak istediklerini söylüyor

s-872111ae665c8d5ef0a1b8d3c08ef7fcd6418d
Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2019, 21:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER