Zoom artık daha güvenli

Zoom Video Communications, video iletişim platformunda röportaj güvenliğini ve gizliliğini artıracak yeni özellikleri içeren 4.6.10 sürümünü kullanıcılara açtı.

Zoom artık daha güvenli

Zoom Video Communications, video iletişim platformunda röportaj güvenliğini ve gizliliğini artıracak yeni özellikleri içeren 4.6.10 sürümünü kullanıcılara açtı. Yeni sürümü kullananlar, Zoom görüşmelerinde Emniyet simgesi ile platformdaki emniyet özelliklerine tek bir noktadan erişebilecekler.

Emniyet simgesi ile tüm özelliklere kolay erişim

Görüşmeyi başlatan şahısların ve görüşme yöneticilerinin görebileceği Emniyet simgesi, görüşmeleri gözetmek için farklı alanlara yönlendirilmiş yenilikler de sunuyor.

Güncelleme ile aşağıdaki işlevlere erişilebilecek:

Görüşmeyi kilitleme, Bekleme Salonu'nı etkinleştirme, Katılımcıları görüşmeden çıkartma, Katılımcıların ekran paylaşımı yapabilme, yazılmış sohbet etme, görünen adlarını değişim ve mülâkat yöneticilerinin paylaştığı içeriklere not ekleme yetkilerini kısıtlama.

Güncelleme öncesinde kullanıcı profil ayarlarından yapılabilen ayarlar, Emniyet simgesi ile ulaşılabilen alana taşınırken, Güvenlik simgesi, önceki sürümlerdeki Ağırlama Et düğmesinin bulunduğu yerde konumlandırılıyor. Zoom v4.6.10 ile Ağırlama Et düğmesi ise Katılımcılar paneline taşındı.

Emniyet simgesi, bütün ücretli ve bedava kullanıcılar için masaüstü (Mac ve Windows), mobil (iOS ve Android), iPad ve web istemcisinde yer alacak.

Tüm hesaplara yönelik ilave emniyet önlemleri

Zoom, görüşmelerin gizliliğini gözetmek için bundan böyle başlık çubuğunda görüşme ID'sini görüntülemeyecek. Bu Nedenle Zoom görüşmesinin ekran görüntüsünün paylaşıldığı durumlarda bu ID kuytu kalabilecek.

Öbür hesap tipleri için alınan ilave emniyet önlemleri ise aşağıdaki şekilde sıralanıyor:

Bekleme Odası: Ücretsiz Esas, tekil lisanslı Pro ve K-12 programındaki eğitim hesaplarında Bekleme Odası, görüşmelerde varsayılan olarak etkili olacak. Parolalar: Bedava Temel, tekil lisanslı Pro ve K-12 programındaki eğitim hesapları için görüşme parolaları varsayılan olarak etkin olacak ve eğitim hesaplarında bu nitelik kapatılamayacak. Bölge adı kişi listesi: Yönetilmeyen alan adı için bedava Esas ve tekil lisanslı Pro hesaplarında, benzer alan adındaki kişilerin listesi bundan böyle görüntülenemeyecek. Yeni sürümde keza benzer alan adındaki kullanıcılar için Birey Listesi'ni otomatik oluşturma özelliği de yer almıyor. Kişileri korumak isteyenler, harici tutulan kişiler listesine ilave yapabilecekler. Iştirakçi adı değişim: Yukarıdaki görüşme içi isim değiştirmeye ilave olarak, hesap yöneticileri ve mülâkat yöneticileri katılımcıların (her röportaj için) kendi adlarını değişiklik özelliğini web portal üzerinden hesap, grup ve kullanıcı düzeyinde kısıtlayabilecekler.

Zoom'un son sürümünü edinmek için: https://zoom.us/download?zcid=1231

Zoom CEO'su Eric Yuan, 90 jurnal taahhüdün kapsamını genişletti

Eric Yuan, yayınladığı bir blog yazısı ile son derece seri gelişen kullanıcı tabanının ortaya çıkardığı yeni ve ayrı dilekçe alanlarına yönelik güvenlik ve mahremiyet özelliklerini için 90 jurnal taahhüdünün kapsamını da yenilediklerini duyurdu.

Bu taahhütte açıklanan ve farklı sektörlerden emniyet uzmanlarının yapacağı CISO Konsey ve Tavsiye Kurulu'na ek olarak, danışman olarak dışarıdan yardım veren Alex Stamos, platformun kapsamlı güvenlik incelemesine muavin olacak.

Dünyaca belli saygıdeğer siber güvenlik uzmanlarından Stamos, Stanford Üniversitesi'nin Freeman-Spogli Enstitüsü'nde konuk profesör, Hoover Enstitüsü'nde ise konuk öğretim görevlisi olarak ödev yapıyor. Stanford'a katılmadan önce Facebook'un Güvenlikten Sorumluluk Sahibi Üstteki Seviye Yöneticisi (CSO) olarak çalışan Stamos, Harvard Üniversitesi'nin Dijital Demokrasiyi Savunma Projesi katılımcıları aralarında yer alıyor. Stanford Üniversitesi Siber Emniyet Politikası Programı ve UC Berkeley Uzun Dönem Siber Emniyet Merkezi danışmanlığını yapan Stamos, NATO'nun Kolektif Siber Emniyet Mükemmeliyet Merkezi danışma kurulunda da yer alıyor.

CISO Konseyi'ne Nasihat Kurulu eklendi

Taahhüdün açıklanmasının üzerinden yalnızca bir hafta geçmesine karşın, CISO Konsey ve Öğüt Kurulu'na katılanlar arasında HSBC, NTT Veri, Procore ve Ellie Mae gibi alanlarında öncü kurumların CISO'ları bulunuyor.

CISO Konseyi içerisinde oluşturulan Tavsiye Kurulu'ndaki CISO'lar ise doğrudan Zoom CEO'su Eric Yuan'a kişisel danışmanlık verecekler. Kurulda VMware, Netflix, Uber, Electronic Arts gibi şirketlerin CISO'ları yer alıyor.

Her Çarşamba emniyet webinar'ları düzenlenecek

Yuan, güvenlik taahhütlerini daha ileri bir noktaya taşımak için kullanıcıları ilk elden bilgilendirecekleri haftalık webinar'lar düzenleyeceklerini de açıkladı. İlki Yuan kadar yönetilecek olan webinar'lar her Çarşamba günü Türkiye saatiyle saat 20.00'de düzenlenecek. Online düzenlenecek etkinliği canlı olarak https://zoom.us/webinar/register/WN_9jdr63uuRuSRBX-yEJ2zVQ?zcid=1231 adresinden ve Zoom'un YouTube kanalından (() takip yapabilmek muhtemel olacak.

YORUM EKLE