1,6 milyon dolarlık dev kolye

Türkiye mücevher sektörünün en önemli etkinliği olan Istanbul Jewelry Show'un, 2019 yılındaki ikinci fuarı başladı.

1,6 milyon dolarlık dev kolye

Türkiye mücevher sektörünün en önemli etkinliği olan Istanbul Jewelry Show'un, 2019 yılındaki ikinci fuarı başladı. 13 Ekim'e kadar sürecek olan fuar, Yeşilköy'de 49'uncu kez düzenleniyor. 2019 yılında 6 milyar dolar ihracat hedefi olan Türkiye mücevher sektörünün hedefine ulaşması için en uygun platformu sağlayan Istanbul Jewelry Show, 120'den fazla ülkeden 19 bin mücevher alıcısını 800'ün üzerinde yerli ve yabancı firma ve marka ile bir araya getiriyor.

Rekorlar kitabına giren devasa kolye

Fuarda ilginç tasarım ürünler dikkat çekiyor. Bunlardan birisi 33 kilo ağırlığındaki yaklaşık 1,6 milyon dolarlık kolye olarak öne çıkıyor. Pırlanta işlemelerle süslenen dev kolye Suudi Arabistan'da imal edilip fuar amaçlı olarak Türkiye'ye getirildi. Üretici firmanın yetkilisi Omar E. Sultani Al-Ashrafi, kolyenin dünyadaki örneklerinin en büyüğü olması sebebiyle Guinness Dünya Rekorları arasına girdiğini söyledi. Devasa altın kolyenin yapımında 10 kişi çalıştı. Bir buçuk aylık çalışmalar sonucu ortaya çıkarılan kolye 33 kilo ağırlığında bulunuyor. Firma yetkilisi kolyenin satılmak için değil, sergilenmek için oluşturduklarını belirtti.

4 milyon liralık maske

Fuarın bir diğer dikkat çeken ürünü ise 4 milyon liralık maske oldu. 22 ayar altından yapılan göz alıcı maske, 1 kilo altın kullanılarak ortaya çıkarıldı. Maske, 20 adet ustanın 3 aylık çalışması sonucu oluşturuldu. Maskenin üzerinde 43 adet pırlanta bulunuyor. Üretici firma yetkilisi Aylin Gözen, koleksiyon amaçlı oluşturulan maskenin Suudi Arabistanlı bir alıcı tarafından ayırtıldığını belirtti.

UBM Rotaforte Kurucu Ortağı Şermin Cengiz ise fuarla ilgili bilgi verdi. Şermin Cengiz, fuara yabancı ilgisinin yüksek olduğunu kaydetti. Fuarın Türkiye'nin mücevherat ihracatına büyük katkısı olduğunu belirten Cengiz, 1 milyar doların üzerinde iş hacmine ulaşılmasını beklediklerini söyledi.

Fuar 13 Ekim Pazar gününe kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

Ali Canberk Özbuğutu - Adem Gürer
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER