10 yıl aradan sonra Türk savaş gemisi, ilk kez İsrail limanına demir attı

Ankara ile Tel Aviv arasında ilişkileri 'normalleştirme' görüşmeleri sürerken 2010 yılından bu yana ilk kez bir Türk savaş gemesi İsrail limanına demir attı. Türk fırkateyni F-247 TCG Kemalreis'in, İsrail donanmasının merkezi olan Hayfa limanına bu hafta sonu yanaştığı görü.

10 yıl aradan sonra Türk savaş gemisi, ilk kez İsrail limanına demir attı

Ankara ile Tel Aviv arasında ilişkileri 'normalleştirme' görüşmeleri sürerken 2010 yılından bu yana ilk kez bir Türk savaş gemesi İsrail limanına demir attı.

Türk fırkateyni F-247 TCG Kemalreis'in, İsrail donanmasının merkezi olan Hayfa limanına bu hafta sonu yanaştığı görüldü.

AFP'ye konuşan bir İsrail ordu sözcüsü, Türk savaş gemisinin NATO faaliyetleri kapsamında limanda bulunduğunu söyledi.

TCG Kemalreis'in 6 Eyül'e kadar Hayfa limanında kalacağı belirtildi.

Uzun yıllar süren diplomatik gerginliğin ardından İsrail ile Türkiye 17 Ağustos'ta diplomatik ilişkilerini yeniden başlatma kararı aldı ve her iki ülke büyükelçi atayacaklarını açıkladı.

İsrail'in Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Irit Lillian, 26 Ağustos'ta yaptığı açıklamada ülkesinin Ankara'ya yeniden büyükelçi atamasının birkaç hafta içinde gerçekleşebileceğini söyledi.

İki ülke arasındaki ilişkiler, abluka altındaki Gazze'ye 2010 yılında yardım götürmeye çalışan Mavi Marmara gemisine İsrail güçlerinin müdahale etmesinin ardından gerilmişti.

O tarihten bu yana hiçbir Türk savaş gemisi İsrail'e yanaşmamıştı.

Google çalışanları İsrail askeri sözleşmesini protesto etti

İsrail Başbakanı, Zelenskiy ile görüştü

İsrail ve Almanya'dan 50 yıl sonra tazminat anlaşması

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER