12 Bin Yıllık Dipsiz Göl'ün Yok Edilmesinden 'Yöre Halkı' Memnun: 'Millete Bir Faydası Yok'

12 bin yıllık Dipsiz Göl'ün kazı amacıyla yok edilmesinin ardından yöre sakinleri "Millete bir faydası yok.

12 Bin Yıllık Dipsiz Göl'ün Yok Edilmesinden 'Yöre Halkı' Memnun: 'Millete Bir Faydası Yok'

12 bin yıllık Dipsiz Göl'ün kazı amacıyla yok edilmesinin ardından yöre sakinleri "Millete bir faydası yok. Çocuklarımızı buradan alamıyoruz." diyerek gölün tamamen kapatılmasını istedi.

s-45f537282a17f9b53eca0017771e1face31260
Gümüşhane'nin Dumanlı köyü İstavroma Yaylası'nda yaşayan vatandaşlar, Vali Kamuran Taşbilek'ten 'Dipsiz Göl'ün insanların ölümüne neden olduğu gerekçesiyle kapatılmasını istedi.

Köylüler haberlerde gösterilen çiçekli gölün Dipsiz Göl olmadığını iddia etti.

s-9ea0e52ff87f9d3bb1d5d55a39dbe0b4fffa9f
Televizyon ekranlarında yayınlanan ve bazı kanallarda 'Dipsiz Göl' diye lanse edilen gölün İstavroma Yaylası'ndaki göl olmadığının altını çizen Dervişoğlu, "Orası burası değil. Gümüşhane'de başka bir göl. O yanlış gölü gösteriyorlar ki burası böyle dursun diye. Bizim burada öyle bir görüntü, oturak, piknik yeri yok. O görüntüleri kasıtlı göstermişler. O gölün etrafı çiçek dolu. Görüntülerdeki gölün yeri düz, çiçeklerle çevrili. Bizim göl çukurun içinde kalmış bir göl" diye konuştu.

Başka bir yayla sakini ise 'Biz burayı kapattırmak istiyoruz' ifadesini kullandı.

Başka bir yayla sakini ise 'Biz burayı kapattırmak istiyoruz' ifadesini kullandı.Başka bir yayla sakini ise 'Biz burayı kapattırmak istiyoruz' ifadesini kullandı. Vali Taşbilek'in incelemeleri sırasında yanına gelen yayla sakinlerinden Naziye Dervişoğlu (57), "Biz buranın kapatılması taraftarıyız. Çocuklarımızı biz buradan geri alamıyoruz. "Göle gidiyoruz" diyip duruyorlar. Biz burayı kapattırmak istiyoruz. Ölmüşlerinizin ruhu için burayı kapatın. Buradan milletin bir faydası yok. Bizim annelerimiz bile odalara kapatarak bizi besledi. Burada iki adam boğuldu. Nasıl korkmayalım, çocuğumuzu salıverelim buraya. 30 sene oldu çocuk öleli burada. Annelerin yüreği yanmasın burada. Göl görecek olanlar Çakırgöl'e, Uzungöl'e gitsinler. Bizi burada korku içerisinde yaşatmasınlar" dedi.

30 yıl önce gölde bir çocuğun boğulduğu aktarıldı.

s-4d5f7a2d627e3fe417296039750c94326bc37e
Gölde boğulan çocuğun komşusunun çocuğu olduğunu ifade eden İsmail Kotan ise, "1989-1990 yıllarında burada çocuk boğuldu ve Gümüşhane'den dalgıçlar geldi çıkardılar. Kayıtlarda vardır. Benim yeğenim de gölün kenarındaki kurbağalarla oynarken düşüp boğuldu. Burayı kapatın, burası tehlikeli. Devletimizin bize büyük bir iyiliği olur. Burada geçimimizi hayvancılıkla sağlıyoruz" ifadelerini kullandı.Vatandaşların taleplerini dinleyen Vali Taşbilek, "Bilim adamlarımızın bize göstereceği yolla, gölümüzün düzenlenmesiyle ilgili doğru bir çalışma yapacağız burada. Çalışma sonrasında burada yaşayan vatandaşlarımızı boğulmalara karşı koruyacak her türlü tedbiri alırız" şeklinde konuştu.

Ne olmuştu?

Bir Hiç Uğruna Yok Oldu: Define Bulunamayan Dipsiz Göl'de Kazı Sonlandırıldı - Gümüşhane merkeze bağlı Dumanlı köyü sınırları içerisinde yer alan Taşköprü Yaylası'ndaki Dipsiz Göl yasal izinle yok edilmişti. Olayın basına yansımasının ardından ise Kültür Bakanlığı tarafından sorumluların görevden uzaklaştırıldığı açıklanmıştı...
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER