12 yaşındaki Archie’nın yaşam desteği kesildi

İngiltere'de ailesinin solunum cihazının kapatılmaması için verdiği hukuk mücadelesi sebebiyle dünya kamuoyunun tanıdığı Archie Battersbee, 4 aylık koma süreci sonunda yaşam desteği kesildiği için öldü. Oğullarının son anlarını hastane yerine bakımevinde geçirilmesi için.

12 yaşındaki Archie’nın yaşam desteği kesildi


İngiltere'de ailesinin solunum cihazının kapatılmaması için verdiği hukuk mücadelesi sebebiyle dünya kamuoyunun tanıdığı Archie Battersbee, 4 aylık koma süreci sonunda yaşam desteği kesildiği için öldü.

Oğullarının son anlarını hastane yerine bakımevinde geçirilmesi için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) son dakika başvurusu yapan aile, taleplerinin dün akşam reddedilmesiyle tüm yasal yolların tükendiğini duyurdu.

'ANNESİ OLDUĞUM İÇİN GURUR DUYUYORUM'

Beyin ölümü gerçekleşen ve 4 aydır yaşam destek ünitesine bağlı yaşayan Archie'nin solunum bağlantısı bugün kesildi. Aylardır oğlunun yaşaması için hukuk mücadelesini sürdüren acılı anne Hollie Dance, “Çok güzel bir çocuktu ve sonuna kadar savaştı. Annesi olduğum için gurur duyuyorum” diye konuştu.

Çok sayıda kişi, aileye destek için Royal London Hastane önünde toplanarak Archie için çiçekler bıraktı ve mumlar yaktı.

TÜRKİYE’YE GETİRİLECEKTİ

İngiliz yargısının taleplerini reddetmesine karşın hukuk mücadelesini sürdüren aile, daha önce Türkiye ve Japonya’daki doktorlardan yardım teklifleri aldıklarını belirtmişti.

Aile, son olarak da Archie'nin “huzurlu ve hastanenin kaosundan uzak bir bakımevinde hayata veda etmesi” talebiyle Yüksek Mahkeme'ye başvurmuş, ancak bu talep de dün reddedilmişti.

Doktorlar, çocuğun beyin ölümünün gerçekleştiğini, hayata dönme umudu olmadığını ve yaşam destek ünitesinden çekilmesi gerektiğini söyleyerek Archie’yi başka bir yere götürmenin “çok riskli” olduğunu dile getiriyordu.

NE OLMUŞTU?

12 yaşındaki çocuk, 7 Nisan'da Essex'teki evinde boynuna sarılı bir iple baygın halde bulunmuştu. Ailesi, Archie’nin TikTok’ta katılımcılardan nefeslerini tutmalarını isteyen ‘Blackout' denemesine katıldığını düşündüklerini söylemişti.

İngiltere MB enflasyonla mücadelede geç mi kaldı?

İngiltere MB faiz oranını 50 baz puan artırdı

İngiltere'de 'ulaşım' krizi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER