15 Kişinin Hayatını Kaybettiği Otobüs Kazasına İlişkin Yeni İddialar: 'Araç Arızalıydı'

Balıkesir'de 15 kişinin hayatını kaybettiği 17 yolcunun da yaralandığı otobüs kazasına ilişkin iddialar sürüyor.

15 Kişinin Hayatını Kaybettiği Otobüs Kazasına İlişkin Yeni İddialar: 'Araç Arızalıydı'

Balıkesir'de 15 kişinin hayatını kaybettiği 17 yolcunun da yaralandığı otobüs kazasına ilişkin iddialar sürüyor. Kazada hayatını kaybeden otobüs şoförü Kerem Başol'un uykusuz yola çıktığı öne sürülürken, Başol'un ailesinden de firmaya yönelik suçlayıcı iddialar geldi. Aile, Başol'un kazadan önceki gün 12 saatlik yoldan geldiğini, daha sonrasında da zorla tekrar yola çıkarıldığını söyledi. Kerem Başol'un üvey ağabeyi Erkan Çengelcik de kardeşinin kazadan önce aracın arızalı olduğuna dair mesaj attığını söyledi ve bu mesajı basın mensuplarına gösterdi.

Balıkesir'deki otobüs faciasının nedeni araştırılıyor.

Balıkesir'de Katliam Gibi Kaza! Çok Sayıda Ölü ve Yaralı Var Zonguldak’tan İzmir’e giden yolcu otobüsü, sürücüsünün kontrolünden çıkıp tarlaya devrildi. Kazada, otobüs şoförleri Kerem Başol ile Cengiz Umut’un da aralarında olduğu 15 kişi öldü, 17 kişi yaralandı. Şoförlerden Kerem Başol'un cenazesi, gece saatlerinde memleketi Zonguldak'ın Kozlu ilçesine getirildi. Kerem Başol için Aziziye Camii'nde öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı. Cenazede üvey ağabeyleri Serkan Çengelcik ve Erkan Çengelcik taziyeleri kabul etti.1 çocuk babası Kerem Başol, kılınan cenaze namazı sonrası aile mezarlığında toprağa verildi.

Başol'un abisi iddiaları yalanladı

s-fd3c7add103c5f8c834742751dbc0729548d7e
Kerem Başol'un üvey ağabeyi Erkan Çengelcik, kardeşinin uyuduğuna veya viraja hızlı girdiğine dair iddiaların doğru olmadığını söyledi.Çengelcik, kardeşinin kazadan önce aracın arızalı olduğuna dair mesaj attığını da sözlerine ekledi.

'Uyuyan bir kimse 40-45 metreden frene basar mı?'

s-0818fd006d97a1011b47936d137c22266efb5f
Kardeşine yönelik suçlamaları 'yalan yanlış' olarak değerlendiren Çengelcik, otobüsün bozuk olduğunu ve buna dair de mesajların olduğunu söyledi.  Çengelcik, ''Araba bozukmuş, mesajlar elimde. Arabanın arızalı olduğunu iddia ediyor. Uyuyan bir kimse 40-45 metreden frene basar mı? Uyuyakalıp frene basma şansı yok. Bu mesajı kazadan önce attılar" diye yaşananlara tepki gösterdi.

Çengelcik, kardeşinin olay gününden önce 12 saatlik yoldan geldiğini de anlattı.

s-52b9b63ed75e6866d0aa198a7255fde5d46fb9
Zonguldak-İzmir seferi için kendisinin yanında kardeşini arayan firma müdürünün 'Benim hatırım için gideceksin' dediğini iddia eden Çengelcik,  şöyle dedi:''İzmir-Zonguldak geliyor. 12 saat yolculuk sonrası firma müdürü başka ehliyet bulacağını söyledi. Kardeşim de çok yorgun olduğunu söyledi. Firma müdürü 'benim hatırım için gideceksin Kerem' dedi'.'Kardeşine 'gitme' uyarısını yaptığını ancak 'Gitmezsem işim sıkıntıya düşer' cevabını aldığını söylenen Çengelcik, ''Çocuk mecbur kaldı. Başkasının ehliyetini kullandı. Yola çıktı. Kazadan sonra telefon ortalıklarda yok. Jandarma bile olay yerinde telefonunu bulamıyor. Biz sonuna kadar şikayetçi olacağız" dedi.

Firma da iddiaları yalanladı

s-8c5916b95d51b1df72dc2d0a13f248402224c7
Öte yandan, firma yetkilileri iddiaları yalanlayarak, "Bu kapıda ekmek yiyen binlerce insan var. Kamera görüntüleri, takograf kayıtları mevcuttur. İddialar asılsızdır" açıklamasında bulundu.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER