200 Gündür Haber Alınamıyordu: Gülistan Doku'nun Bulunması İçin Uzunçayır Baraj Gölü Boşaltılıyor

İçişleri Bakanlığı, Tunceli'de 5 Ocak’tan bu yana kayıp olan Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Gülistan Doku'yu arama çalışmaları kapsamında Uzunçayır Baraj Gölü’ndeki suyu tahliye etmeye başladı. 'Konuyla ilgili 500 civarında personel .

200 Gündür Haber Alınamıyordu: Gülistan Doku'nun Bulunması İçin Uzunçayır Baraj Gölü Boşaltılıyor

İçişleri Bakanlığı, Tunceli'de 5 Ocak’tan bu yana kayıp olan Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Gülistan Doku'yu arama çalışmaları kapsamında Uzunçayır Baraj Gölü’ndeki suyu tahliye etmeye başladı.

'Konuyla ilgili 500 civarında personel görevlendirdik'

s-72f0971537bd4187e1e7899c590b8384e55719
AA'nın aktardığı bilgiye göre İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, Tunceli Valiliği'ndeki açıklamasında 21 yaşındaki Gülistan’ın bulunması için Uzunçayır Baraj Gölü’deki suyun tahliye edilmesine başlandığı söyledi.Çalışmaların Pazartesi başladığını belirten Çataklı, şunları söyledi:
"Hedef, mümkün olduğu kadar barajın, en azından köprünün etrafındaki alanın kurutularak çalışmayı gözle de görülür bir şekilde sonuçlandırmaya gayret etmek. Fiilen barajın boşaltılması çalışması başladı. Şunu da belirtmek isterim, yaklaşık 180 gün su altında arama faaliyeti yürüttük. Konuyla ilgili 500 civarında personel görevlendirdik. Türkiye'nin birçok ilinden arkadaşlarımız geldi."

'Tüm çabalara rağmen netice alamadık'

s-e50492f2aa12b6f6d3c1c67069b7c868870f94
Çataklı, bu tür arama çalışmalarının 10-15 gün sürdüğüne vurgu yaparak, Doku'nun bulunması için su altındaki arama çalışmalarını yaklaşık 6 ay sürdürdüklerini söyledi ve şunları ekledi:
"Tüm bu çabalara rağmen bir netice alamadık. Bu konuyla ilgili bir netice almayı emin olun en çok biz istiyoruz, elbette ailesi de istiyor. Ama geçmişte biliyorsunuz başka örneklerimiz de var, dünyada da birçok örnek var. Netice alınamadığı örnekler de var. Ancak imkan ve kabiliyetlerimizi bugüne kadar kullandık. Bu konuda zaten talimat da verildi, kurumlar da üzerine çalışıyor. İnşallah bir netice alırız."

Doku'dan 5 Ocak'tan bu yana haber alınamıyor...

11 Gündür Kayıp Olan Gülistan Doku'nun Son Görüntüleri Ortaya Çıktı: 'Kendimi Munzur’a Atmaya Gidiyorum' -

Süleyman Soylu ile görüşen abla Aygül Doku, barajın boşaltılacağı bilgisini paylaşmıştı.

Aylardır Haber Alınamıyordu: Gülistan Doku'yu Arama Çalışmaları İçin Baraj Boşaltılacak
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER