28 Grama Kadar Serbest: Meksika'da Esrar Kullanımı Yasal Oluyor

Meksika parlamentosu, yasa dışı uyuşturucu ticaretini engellemek amacıyla esrar kullanımını yasak kapsamından çıkaran yasa değişikliğini onayladı.

28 Grama Kadar Serbest: Meksika'da Esrar Kullanımı Yasal Oluyor

Meksika parlamentosu, yasa dışı uyuşturucu ticaretini engellemek amacıyla esrar kullanımını yasak kapsamından çıkaran yasa değişikliğini onayladı. Senato’nun onayından sonra ülkede esrar yasal olarak satılabilecek.

s-927aaadac92b83b949e1651fca3b1e396958ad
Meksika'da, esrar kullanımının yasallaştırılmasına yönelik parlamentoda yapılan oylamada milletvekillerinin çoğunluğu ilgili kanun teklifini onayladı. DW Gündem'de yer alan habere göre Meksika Senatosu tarafından da onaylanması halinde Meksika, Kanada ve Uruguay'dan sonra esrar kullanımının serbest olduğu dünyanın üçüncü ülkesi olacak.

Buna göre, yetişkinler yetkili satış merkezlerinden yasal olarak esrar satın alabilecekler.

s-5c8775fa0e50bbdfeb97e0b2905b9edbdc6f9d
Ayrıca kullanıcılar üzerlerinde 28 grama kadar esrar bulundurabilecek. Bunun yanı sıra kişisel kullanım koşuluyla insanların evlerinde esrar yetiştirmesine de izin verilecek. Ancak bu sıkı denetimlere tabi olacak.Yasanın savunucuları, esrarın serbest bırakılmasının uyuşturucu kaçakçılığının finansal temelini ortadan kaldırabileceğine inanıyor. Meksika'da 2017'den beri tıbbi amaçlar için esrar kullanımına izin veriliyor.Solcu Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador da Senato'nun onayına sunulan kanun teklifini destekliyor. Kaz Dağları'nda 350.000 Ağaç Yok Edilmişti: Bakan 'En Hızlı Şekilde Ağaçlandıracağız' Dedi... - Akıllardaki Soruyu Cevaplıyoruz: Meghan ve Prens Harry'nin Geçim Kaynağı Ne? - Facebook CEO’su Zuckerberg 'Işınlanma' İçin Tarih Verdi
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER