9 Ay Ömrü Kaldı: Tedavi İçin Yurt Dışına Gitmesi Gereken Prof. Dr. Haluk Savaş'a Pasaport Verilmiyor

Kanun Hükmünde Kararname ile mesleğinden ihraç edilen ve mahkeme tarafından suçsuz olduğu ispatlanan Prof.

9 Ay Ömrü Kaldı: Tedavi İçin Yurt Dışına Gitmesi Gereken Prof. Dr. Haluk Savaş'a Pasaport Verilmiyor

Kanun Hükmünde Kararname ile mesleğinden ihraç edilen ve mahkeme tarafından suçsuz olduğu ispatlanan Prof. Dr. Haluk Savaş'ın, kanser tedavisini yaptırmak için yurt dışına çıkılmasına müsaade edilmiyor. 

Savaş durumunu anlattığı ve gördüğü muameleyi aktardığı videoda 'Eğer bana tedavi hakkı tanınmaz ise yurt dışında, burada söyledim bağıra bağıra öleceğim ve herkes bu zulmü kimin yaptığını bilecek.' ifadelerini kullandı.

Savaş, Türkiye'de bulunmayan tedavi imkanına kavuşmak ve yaşam hakkına sahip çıkmak için zamanla yarışıyor.

s-aa4a35f3f536f0a8728f7e4b0a230e040d40469 ay ömrünün kaldığını belirten Savaş'a yurt dışına çıkış engeli bulunmamasına rağmen pasaportu verilmiyor.

Savaş, cezaevinde başlayan hastalık sürecini ve sonrasını Euronews Türkçe'ye anlattı

Savaş, cezaevinde başlayan hastalık sürecini ve sonrasını Euronews Türkçe'ye anlattı Savaş, cezaevinde başlayan hastalık sürecini ve sonrasını Euronews Türkçe'ye anlattı 5cdb1ecac2ef4cf268731f5c.jpgHaluk Savaş, "Ben Meriç Nehri'nden kaçmaya çalışmam, orada inşallah botlarla geçerken boğularak ölmem... Burası benim vatanım. Sınırlarından geçmeye çalışırken ölmeyeceğim, burada içinde öleceğim" diyor ve ekliyor: "Eğer bana tedavi hakkı tanınmaz ise yurt dışında, burada söyledim bağıra bağıra öleceğim ve herkes bu zulmü kimin yaptığını bilecek." dedi ve ekledi: 
"Gerçek hikmet-i hükümet taşıyan devletlere düşen halklarını anlamak, onların acılarına çözümler üretmektir. Ben Türkiye Cumhuriyeti devletinin henüz bu niteliklere haiz olduğunu düşünmüyorum."

AKP Milletvekili Mustafa Yeneroğlu'ndan da tepki geldi: 'Adalet gecikmemeli.'

s-97ab429fc349d003ccf577a924dc6dd7700a68Twitter'dan konuya ilişkin açıklama yapan Yeneroğlu "Kendisini tanımıyorum.Bahsettiği konuyu araştırmadım ancak şahit olduğum benzer örnekler bana azap veriyor ve aynı zamanda terör örgütlerine karşı mücadelemizi de zaafa uğratıyor.İlgili idari birimlerin mahkeme kararının gereğini hemen yapacaklarına inanıyorum.Adalet gecikmemeli." ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada da binlerce kişi #HalukSavaşaPasaport hashtag'i ile destek mesajı paylaştı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER