AB Komisyonu Başkanı von der Leyen'in maaşına rekor zam!

Özellikle enflasyonun yüksek olduğu bölgelerde zam oranları merak konusu olmaya devam ederken Avrupa Birliği’nde yeni yılla birlikte zam oranları belli oldu… Avrupa Birliği bünyesindeki kurumlarda zam oranlarının yüzde 7 olarak belirlendiği açıklandı.

AB Komisyonu Başkanı von der Leyen'in maaşına rekor zam!


Özellikle enflasyonun yüksek olduğu bölgelerde zam oranları merak konusu olmaya devam ederken Avrupa Birliği’nde yeni yılla birlikte zam oranları belli oldu…

Avrupa Birliği bünyesindeki kurumlarda zam oranlarının yüzde 7 olarak belirlendiği açıklandı. Almanya’nın çok okunan gazetelerinden Bild de ülkenin eski savunma bakanı ve bir süredir AB Komisyonu Başkanı olarak görev yapan Ursula von der Leyen’in yeni maaşını manşetlerine taşıdı.

Bild, Avrupa Birliği bünyesindeki 50 bin çalışanın maaşlarının yüzde 7 zamlandığını duyurdu. Gazete, von der Leyen’in de maaşının zamlandığına dikkat çekerek güncel hesaplamalar ve ek haklar ile birlikte von der Leyen’in günlük maaşının 1000 euro (yaklaşık 20 bin TL) olduğunu yazdı.

EN DÜŞÜK MAAŞ 3400 EUROYA ULAŞTI

64 yaşındaki von der Leyen’in maaşının aylık 31.250 euroya (621 bin TL) çıktığı belirtilirken ilk defa bir AB Komisyonu Başkanı’nın maaşı da 30 bin euro bandını geçmiş oldu. Ek yardım ve haklar ile birlikte von der Leyen’in maaşının 36 bin euroya çıktığı da açıklandı.

AB komiserlerinin de güncel zamlarla birlikte 25.475 euro kazanmaya başladığı aktarıldı. Öte yandan AB bünyesinde çalışan en düşük rütbeli memurun ise maaşı 3272’ye çıktı. Ek yardım ve ödemelerle birlikte bu maaşın da 3400 euroya ulaşabildiği belirtildi. (Sözcü)

Z kuşağı kongre üyesi 174 bin dolarlık maaşıyla bir ev kiralayamadı!

 

Japonya'da şirketlerden ücretlerde enflasyon üzerinde artış talebi

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER