ABD Başkanı Biden veteranların tedavilerini kolaylaştıran yasayı imzaladı

ABD Başkanı Joe Biden, PACT Yasası'nı, Beyaz Saray'ın Doğu Odası'nda, veteranların (eski asker) ve yakınlarının huzurunda imzaladı. Yasayı imzalarken, iki yıl önce Irak'ta görev yaptığı sırada toksik madde nedeniyle nadir bir akciğer kanserine yakalanarak hayatını kaybeden Bi.

ABD Başkanı Biden veteranların tedavilerini kolaylaştıran yasayı imzaladı

ABD Başkanı Joe Biden, PACT Yasası'nı, Beyaz Saray'ın Doğu Odası'nda, veteranların (eski asker) ve yakınlarının huzurunda imzaladı.

Yasayı imzalarken, iki yıl önce Irak'ta görev yaptığı sırada toksik madde nedeniyle nadir bir akciğer kanserine yakalanarak hayatını kaybeden Birinci Sınıf Çavuş Heath Robinson'ın eşi, kayınvalidesi ve 9 yaşındaki kızı Brielle'yi de yanına alan Biden, yasayı imzaladığı dolma kalemi küçük kıza hediye etti.

Burada konuşan Biden, "Zehirli maddelere maruz kalan gazilere yardım etmek için ulusumuzun çıkardığı en önemli yasa" dedi.

Biden, özellikle Irak ve Afganistan'da görev yaparken zehirli toksinlere maruz kalarak vücudunda küçük yanıklar oluşan gazilerin tedavileri için ek bütçe sağlayacağını vurguladı.

Yasanın hem Demokratlar hem de Cumhuriyetçiler tarafından desteklendiğini aktaran Biden, veteranlara, "Ne yapsak sizin fedakarlığınız karşısında hiçbir zaman tam olarak teşekkür etmiş olamayız" diye konuştu.

Biden, "Her gün ortalama 17 veteran intihar ederek ölüyor. Bu, mutlak bir trajedidir" değerlendirmesinde bulundu.

Çavuş Robinson'ın anısına hazırlanan yasa tasarısı, kısa süre önce iki partinin desteğiyle Kongre'nin her iki kanadından da geçmiş, Biden hızla imza sürecini gerçekleştireceğinin sözünü vermişti.

ABD Başkanı Biden'ın oğlu Beau Biden da 2008'de Irak'ta görev yaptığı sırada agresif bir beyin kanseri türü olan glioblastoma hastalığına yakalanmış, 46 yaşında hayatını kaybetmişti.

Biden: Enflasyonun yatışmaya başlayabileceğine dair işaretler görüyoruz

 

Biden İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği için onay belgesini imzaladı 

 

Kritik gelişme! Biden, Çip Yasası'nı imzaladı

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER