ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'ye Karşı 'Yaptırım' Söylemini Sürdürüyor

ABD Başkanı Donald Trump sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarda "Türkiye'ye büyük yaptırımlar geliyor! İnsanlar gerçekten NATO üyesi Türkiye'yle savaşa girebileceğimizi mi düşünüyor? Sonu gelmeyen savaşlar sona erecek" ifadelerini kullandı.  Trump, Suriye'nin kuzeyind.

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'ye Karşı 'Yaptırım' Söylemini Sürdürüyor

ABD Başkanı Donald Trump sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarda "Türkiye'ye büyük yaptırımlar geliyor! İnsanlar gerçekten NATO üyesi Türkiye'yle savaşa girebileceğimizi mi düşünüyor? Sonu gelmeyen savaşlar sona erecek" ifadelerini kullandı. 

Trump, Suriye'nin kuzeyindeki gelişmelere ilişkin yeni tweetler attı ve Türkiye'ye yönelik yaptırım açıklamalarına bir yenisini daha ekledi.

s-09bbe0d8853b666eee343442134193ee599f2a
Trump Twitter üzerinden yaptığı açıklamada "Brian Kilmeade (Fox News sunucusu) tümüyle yanılıyor. 200 yıldır birbiriyle savaşan haklar arasında bir başka savaşa girmeyeceğiz. Avrupa'nın kendi IŞİD esirlerini almak için bir şansı vardı ama bedelini ödemek istemediler. "Bırak ABD ödesin" dediler..." ifadelerini kullandı.

"Sonu gelemeyen savaşlar bitecek"

"Kürtlerin IŞİD esirlerinden bazılarını kasten bırakarak ABD'yi müdahil etmeye çalışıyor olabileceğini" açıklayan Trump "Türkiye ve Avrupa onları kolayca yakalayabilir ama ellerini çabuk tutmalı. Türkiye'ye büyük yaptırımlar geliyor! İnsanlar gerçekten NATO üyesi Türkiye'yle savaşa girebileceğimizi mi düşünüyor? Sonu gelmeyen savaşlar sona erecek!" dedi. Trump mesajına şöyle son verdi: "Bizi Orta Doğu batağına çekenler şimdi orada kalmamızı en çok isteyenler."
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER