ABD'de ara seçim anketlerinde Cumhuriyetçiler öne çıkıyor

ABD’de 8 Kasım’da yapılacak seçimler yaklaşırken ekonomi ve enflasyon endişelerinin artmasıyla birlikte anketlerde Cumhuriyetçiler az farkla da olsa Demokratlar karşısında avantajlı görünüyor.

ABD'de ara seçim anketlerinde Cumhuriyetçiler öne çıkıyor

ABD’de 8 Kasım’da yapılacak seçimler yaklaşırken ekonomi ve enflasyon endişelerinin artmasıyla birlikte anketlerde Cumhuriyetçiler az farkla da olsa Demokratlar karşısında avantajlı görünüyor. Seçmenlerin büyük bölümü bu yıl ara seçimlerde kullanacağı oyun çok önemli olduğu görüşünde.

Associated Press haber ajansının yeni anketine göre kayıtlı seçmenlerin %71'i bu yıl oy kullanırken ABD'nin geleceğinin tehlikede olduğu görüşünde. Bu durum, farklı sebeplerle de olsa, hem Kongre’de Cumhuriyetçiler’in çoğunluğu kazanmasını tercih eden seçmenler hem de Demokratlar’ın çoğunluğu korumasını isteyen seçmenler için geçerli.

Seçmenlerin üçte ikisi siyaset konusunda karamsar olduğunu söylese de, destekledikleri siyasi partiden bağımsız olarak 10 kişiden 8’i bu yıl kullanacağı oyun son derece önemli ya da çok önemli olduğu görüşünde.

VOA'da yer alan haberde, bu bulgular bu yılki ara seçimlerin, seçmenlerin siyasi süreçten yorgun düştüğü; ancak katılım sağlayarak siyasi süreci şekillendirmekte de kararlı olduğu farklı bir ortamda gerçekleştiğine işaret ediyor. Bu durumun 8 Kasım’da yapılacak ara seçimlere katılımı arttırabileceği yorumu yapılıyor.

New York Times gazetesinin anketine katılanların yüzde 49’u 8 Kasım’da Cumhuriyetçi adaya; yüzde 45’i de Demokrat adaya oy vermeyi planladığını söyledi. Eylül ayında yapılan ankette Demokratlar yarışı Cumhuriyetçiler’in bir puan önünde götürüyordu.

BofA CEO, ABD'de güçsüz büyüme bekliyorum

 

ABD enflasyonu yarı yarıya düşebilir

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER