ABD'de 'Biz Bu Değiliz' Diyen Bir Şerif, Protestoculara Katıldı

ABD'de George Floyd’un polis tarafından merhametsizce öldürülmesinin ardındaki başlayan protestolar çoğu eyalete yayıldı.

ABD'de 'Biz Bu Değiliz' Diyen Bir Şerif, Protestoculara Katıldı

ABD'de George Floyd’un polis tarafından merhametsizce öldürülmesinin ardındaki başlayan protestolar çoğu eyalete yayıldı. Göstericiler ile polis arasında sert çatışmalar yaşandı. Michigan'da ise bir bölge şerifi göstericilere katıldı. 

s-252bb87b20cbccdfb901fb4789c2c39624328e
ABD’de siyah vatandaş George Floyd’un polis şiddeti sebebiyle hayatını kaybetmesinin gerisinde tekrar polis şiddetinin damga vurduğu protestolarda, bir polis şefinin kaskını çıkarıp eylemcilere katılması viral oldu.

ABD’de siyah vatandaş George Floyd’un polis şiddeti nedeniyle hayatını kaybetmesinin ardından yeniden polis şiddetinin damga vurduğu protestolarda, bir polis şefinin kaskını çıkarıp eylemcilere katılması viral oldu.

ABD’de siyah vatandaş George Floyd’un polis şiddeti nedeniyle hayatını kaybetmesinin ardından yeniden polis şiddetinin damga vurduğu protestolarda, bir polis şefinin kaskını çıkarıp eylemcilere katılması viral oldu.ABD’de siyah yurttaş George Floyd’un polis şiddeti nedeniyle hayatını kaybetmesinin arkasında yine polis şiddetinin damga vurduğu protestolarda, bir polis şefinin kaskını çıkarıp eylemcilere katılması viral oldu. Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde Swanson, sabahın erken saatlerinden itibaren karakolun önünde toplanmaya başlayan eylemcilere katılıyor ve “Biz sizinle almak istiyoruz. Kaskımı çıkardım ve coplarımı bıraktım. Bunu bir protestoya yok, geçit törenine dönüştürmek istiyorum” diyor.

Şerif, polislerin protestocuları dokunmayacağının sözünü verdi.

s-7c225b44a474fa8b40142c4b3afee4b8582be9
Swanson, “Bu polisler sizi seviyor, insanları kucaklıyor” ifadelerini kullanıyor, arkasında da yürüyüşün başlaması için “Haydi gidelim, haydi harekete geçelim” diyor.Amerikan basını, protestocularla yürüyen Swanson’ın, yürüyüşün son bulmasıyla “Polis Minneapolis’ta yaşananları kınıyor. Biz bu değiliz” dediğini yazdı.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER