ABD'de büyük panik! 231 yolcu taşıyan uçağın motoru havada patladı, parçalar evin üzerine düştü

Koronavirüs salgını dolayısıyla zor günler geçiren havacılık ve turizm sektörünü endişelendiren görüntüler ABD'den geldi.

ABD'de büyük panik! 231 yolcu taşıyan uçağın motoru havada patladı, parçalar evin üzerine düştü

Koronavirüs salgını dolayısıyla zor günler geçiren havacılık ve turizm sektörünü endişelendiren görüntüler ABD'den geldi. Korona sebebiyle uçuşların azaldığı bir dönemde uçakların bakımlarının ve havalanmamasının olumsuz etkileri üzerine birçok araştırma yapılırken, dün ABD'nin önde gelen havayolu şirketlerinden United Airlines bir felaketin eşiğinden döndü.

SAĞ MOTOR GÜRÜLTÜYLE PATLADI

Honolulu'ya gitmek üzere 231 yolcu ve 10 mürettebatla havalanan United Airlines'ın Boeing 777-200 tipi yolcu uçağı Colorado semalarında süzülürken sağ motoru gürültüyle patladı. Dumanların çıktığı uçağın dış kaplamasının söküldüğü görüldü. Bu sırada bazı yolcular patlamış vaziyetteki motorun fotoğrafını paylaştı.

ABD'de büyük panik! 231 yolcu taşıyan uçağın motoru havada patladıUçağın motorunun havada infilak etmesi büyük panik yarattı.

PARÇALAR EVİN BAHÇESİNDE KİMSE YOKKEN DÜŞTÜ

Patlama ile birlikte uçaktan fırlayan motorun kaplaması ise Colorado, Broomfield'daki bir eve düştü. Parçaların kimse evin bahçesinde olmadığı sırada düşmesi bir mucize olarak tanımlandı. Pilotlar bu zorlu duruma rağmen büyük bir özveri ve dikkatle uçağı Denver Uluslararası Havalimanı'na indirmeyi başardı. Yetkililer uçaktaki yolcu ve mürettebatın sağlık durumunun iyi olduğunu açıkladı.

SES KAYITLARI ORTAYA ÇIKTI

Pilot ile kule arasındaki görüşme de kamuoyu ile paylaşılırken, ses kayıtlarında, "Mayday, uçağımız motor sorunu yaşıyor, acilen dönmemiz gerek" denildiği duyuldu. ABD Ulusal Taşımacılık Güvenlik Kurulu ve Federal Havacılık Bürosu olayla ilgili soruşturma başlatılacağını duyurdu.

ABD'de büyük panik! 231 yolcu taşıyan uçağın motoru havada patladıCam kenarında oturan Loock, "Herkes sakindi ama olay tam benim yanımda gerçekleşti, durum çok korkunçtu" dedi.

2018 yılının Şubat ayında Honolulu'ya giden benzer bir Boeing 777'de bu sorun yaşanmış ve uçak kalkıştan 30 dakika sonra iniş yapmak zorunda kalmıştı. O zaman yapılan incelemeler sonucunda fan sisteminde bir sorun tespit edilmişti.

KORKUNÇ KAREYİ ÇEKEN ADAM KONUŞTU

Uçakta bulunan yolculardan Travis Loock, uçağın içinde çektiği fotoğrafı kamuoyu ile paylaşırken yaşadıklarını anlattı.

Loock, "Olay yaşandığı sırada 10.000 feet yüksekteydik ve uçakta herkesin endişeli olduğu hissediliyordu. Fakat herkes çok sakindi. Çünkü birçok insan motorun öbür tarafını göremiyordu fakat olay tam benim yanımda gerçekleşti. Ben çok korktum" dedi.

ABD'de büyük panik! 231 yolcu taşıyan uçağın motoru havada patladıUçaktan kopan parçalar Colorado'da bir evin bahçesine düştü.

United Airlines yetkilileri, yolcuların büyük çoğunluğunun ikinci bir uçakla Honolulu'ya gittiğini fakat bazı yolcuların bu seyahati istemeyerek paralarını geri aldığını açıkladı.

ABD'de büyük panik! 231 yolcu taşıyan uçağın motoru havada patladı, parçalar evin üzerine düştü
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER