ABD'de Demokrat vekiller Ukrayna mektubunu geri çekti

ABD'de liberal görüşlü 30 Demokrat Temsilciler Meclisi üyesinin Biden'a Ukrayna savaşında Rusya ile diplomasi yapması çağrısıyla gönderdiği mektup Demokratlar arasında tartışma yarattı.

ABD'de Demokrat vekiller Ukrayna mektubunu geri çekti

ABD'de liberal görüşlü 30 Demokrat Temsilciler Meclisi üyesinin Biden'a Ukrayna savaşında Rusya ile diplomasi yapması çağrısıyla gönderdiği mektup Demokratlar arasında tartışma yarattı. Liberal Demokrat vekiller, gönderdikleri mektubu geri çekti,

imzacılardan Pramile Jayapal, yaptığı açıklamada, mektubun birkaç ay önce yazıldığını ancak bir personel tarafından güvenlik incelemesinden geçirilmeden yayımlandığını belirterek tüm sorumluluğu üzerine aldığını söyledi.

Söz konusu mektubun, Cumhuriyetçi Kevin McCarthy'nin Ukrayna'ya yardımların kesilmesi imasında bulunduğu mektupla aynı zamanda yayımlanmasını "talihsizlik" olarak gören Jayapal, tüm bunlara rağmen diplomasinin tek çıkar yol olduğunu vurguladı.

Mektubun içeriği neydi?

ABD'de liberal eğilimli Demokrat Temsilciler Meclisi üyeleri, Başkan Joe Biden'a gönderdikleri mektupta, Ukrayna stratejisinin değiştirilmesi ve Ukrayna savaşının bitirilmesi için doğrudan diplomasi yoluna gidilmesi çağrısında bulunmuştu.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Direktörü John Kirby de söz konusu mektubun Beyaz Saray'a ulaştığını doğrulamıştı. 

ABD'li senatörlerden Biden'a Ukrayna mektubu!

 

NATO'dan Rusya'ya yeni Ukrayna mektubu

 

Rusya-Ukrayna savaşı için diplomasi sesleri

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER