ABD'de federal hükümet borçlanma limitine ulaştı

ABD'de Joe Biden liderliğindeki federal hükümet 31,4 trilyon dolar olarak belirlenmiş olan borçlanma tavanına dün ulaştı. Kasım ayında yapılan seçimler sonrası Temsilciler Meclisi'nde çoğunluğun Cumhuriyetçilere geçmesinin Biden yönetiminin tavanın yükseltilmesi talebini Kongre.

ABD'de federal hükümet borçlanma limitine ulaştı

ABD'de Joe Biden liderliğindeki federal hükümet 31,4 trilyon dolar olarak belirlenmiş olan borçlanma tavanına dün ulaştı.

Kasım ayında yapılan seçimler sonrası Temsilciler Meclisi'nde çoğunluğun Cumhuriyetçilere geçmesinin Biden yönetiminin tavanın yükseltilmesi talebini Kongre'den geçirmekte çok zorlanmasına yol açacağı ve önümüzdeki aylarda bir mali krizin ortaya çıkabileceği ifade ediliyor.

Hazine Bakanı Janet Yellen, Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy'nin de aralarında olduğu Kongre liderlerini Hazine Bakanlığı'nın federal hükümetin 5 Haziran'a kadar temerrüde düşmemesi için olağanüstü nakit yönetim tedbirleri uygulamaya başladığı konusunda bilgilendirdi.

Yellen, gelecek aylardaki ödeme ve kamu gelirlerini tahmin etmekte zorlandıklarını belirterek, nakit yönetimi tedbirlerinin 5 Haziran'a kadar başarılı olacağı konusunda "kayda değer belirsizlik" bulunduğu uyarısında da bulundu ve Kongre liderlerini ABD'nin kredibilitdesini korumak için hızlı şekilde hareket etmeye çağırdı.

ABD'den Ukrayna'ya 2,5 milyar dolarlık askeri yardım

 

ABD Hazine Bakanlığı olağanüstü tedbirleri devreye soktu

 

ABD'de konut başlangıçları düşüşünü sürdürdü

 

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları 4 ayın dibinde

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER