ABD'de George Floyd'un polis kadar öldürüldüğü Minneapolis'te sokağa çıkma yasağı bildiri edildi

ABD'de George Floyd isimli siyahi bir yurttaşın polis kadar öldürülmesinin peşinde geniş çaplı protestoların başladığı Minneapolis kentinin Belediye Başkanı Jacob Frey, kentte sokağa çıkma yasağı duyuru etti.

ABD'de George Floyd'un polis kadar öldürüldüğü Minneapolis'te sokağa çıkma yasağı bildiri edildi

ABD'de George Floyd isimli siyahi bir yurttaşın polis kadar öldürülmesinin peşinde geniş çaplı protestoların başladığı Minneapolis kentinin Belediye Başkanı Jacob Frey, kentte sokağa çıkma yasağı duyuru etti. Frey kadar çıkarılan karar doğrultusunda yasağın bugün lokal saatle 20.00'de başlayacağı, sabahtan 6'ya dek süreceği belirtildi.

YASAĞI İHLAL EDENE PARA VE HAPİS CEZASI VAR

Belediye Başkanı Frey, yaptığı açıklamada "Tüm kolluk kuvvetleri, itfaiyeciler ve tıbbi personel ile Minneapolis, St. Paul, Minnesota Ulus Güvenliği Departmanı, Minnesota Eyalet Devriyesi ya da Minnesota Ulusal Muhafızları göre yetkilendirilen öteki personeller sokağa çıkma yasağından muaftır" ifadelerini kullandı.

Öteki yandan yasağı ihlal edenler için 1000 dolarlık para cezası ve 9 güne dek hapis cezası verilmesi öngörülüyor.

KENTTE GÖSTERİLER ÇATIŞMAYA DÖNÜŞTÜ

ABD'nin Minneapolis kentinde polis şiddeti yüzünden hayatını kaybeden siyahımsı George Floyd'un ölümünü protesto eden yüzlerce gösterici polisle çatıştı. Minneapolis Emniyet Müdürü John Elder çarşamba gecesi yaşanan çatışmalarda bir kişinin öldüğünü doğruladı. Dükkanının yağmalanmasına engel olmak isteyen bir kişinin protestoculardan birini vurduğu iddia edildi. Minneapolis'te, polis şiddeti sonrası yaşamını yitiren siyahımsı George Floyd'un hayatını kaybettiği yerin yakınında bulunan 3. alan polis merkezinde akşam saatlerinde protesto gösterisi yapıldı. Göstericiler bölgede yer alan inşaat halindeki bir binayı ve araçları ateşe verdi. Göstericiler "Nefes alamıyorum", "Katil ırkçı Ku Klux Klan polisleri" yazılmış dövizler taşıdı.

ABD'de George Floyd'un polis tarafından öldürüldüğü Minneapolis'te sokağa çıkma yasağı ilan edildi

PLASTİK MERMİYLE MÜDAHALE

Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı ve çoğu bölgeye giriş çıkışları kapattığı yerde bir araya gelen çoğunluğu siyahımsı göstericiler, Floyd'un ölümüne neden olan polislerin cinayetle yargılanması yönünde sloganlar attı. Bazı noktalarda göstericilerle yakın temasa giren polislerin göstericileri dağıtmak için yoğun şekilde göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullandığı kameralara yansıdı.

MAĞAZALAR YAĞMALANDI

Olaylar devam ederken bir takım göstericilerin bölgede bulunan bir mağazayı ateşe verdiği, bir diğer mağazayı ise yağmaladığı ve polisin bu bölgeye ilave takviye göndererek göstericileri göz yaşartıcı gaz kullanarak dağıttığı belirtildi.

ABD'de George Floyd'un polis tarafından öldürüldüğü Minneapolis'te sokağa çıkma yasağı ilan edildi

POLİS MERKEZİ ATEŞE VERİLDİ

Floyd'un hayatını kaybettiği Minneapolis'in 3. bölgesinde salı günü başlayan gösterilerde, polis ile çoğunluğu siyahımsı göstericiler arasındaki çatışmalar 3. günün gecesinde de devam etti. Amerikan medyasına yansıyan aktüel haberlerde, Floyd'un hayatını kaybettiği 3. bölgedeki polis merkezine giren göstericilerin binayı ateşe verdiği anlar kameralara yansıdı.

ABD'de George Floyd'un polis tarafından öldürüldüğü Minneapolis'te sokağa çıkma yasağı ilan edildi

ULUSAL MUHAFIZLAR BÖLGEYE GİDİYOR

Öte yanlamasına Minnesota Valisi Tim Walz'un talimatıyla bölgeye gönderilen Ulusal Muhafız Birliklerinin de kısa sürede bölgeye ulaşmasının beklendiği kaydedildi.

Gece boyunca devam etmesi beklenen olayların gidişatının, Milli Muhafızların bölgeye ulaşmasıyla değişebileceği yorumları Amerikan medyasında yer buldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER