ABD'de hafta sonu: Silahlı saldırılarda 10 kişi öldü

Silah Şiddeti Arşivi (GVA) sitesinin verilerine göre ABD'de hafta sonu meydana gelen silahlı saldırılarda 10 kişi hayatını kaybetti. Pensilvanya'nın Philadelphia kentinin en işlek yerlerinden birinde sokakta bulunanların üzerine ateş açılması sonucu 3 kişi öldü, yaralanan en az 1.

ABD'de hafta sonu: Silahlı saldırılarda 10 kişi öldü


Silah Şiddeti Arşivi (GVA) sitesinin verilerine göre ABD'de hafta sonu meydana gelen silahlı saldırılarda 10 kişi hayatını kaybetti.

Pensilvanya'nın Philadelphia kentinin en işlek yerlerinden birinde sokakta bulunanların üzerine ateş açılması sonucu 3 kişi öldü, yaralanan en az 11 kişi de hastaneye kaldırıldı. Saldırı anında sokakta yüzlerce kişinin bulunduğunu belirten polis, olay yerinden kaçan saldırganın arandığını bildirdi.

Tennessee'nin Chattanooga şehrinde bir gece kulübünde çıkan tartışmada da silahlı kişilerce ateş açılması sonucu 3 kişi yaşamını yitirdi, 14 kişi de yaralandı.

Michigan ve Güney Carolina'da meydana gelen silah şiddetinde de 4 kişinin hayatını kaybettiği, 10'dan fazla kişinin de yaralandığı belirtildi.

Ne olmuştu?

ABD Kongresinin, önceki hafta Teksas'taki ilkokul saldırısı ile tekrar alevlenen ülkede artan silah şiddetine karşı silah kontrolü yasasını bu hafta görüşmesi bekleniyor.

Teksas'ın Uvalde kasabasında, 18 yaşındaki saldırganın 24 Mayıs'ta bir ilkokula düzenlediği silah saldırıda 19 öğrenci ve 2 öğretmen vefat etmiş, ülkede "silahların sınırlandırılması" tartışması yeniden gündemin ilk sırasına oturmuştu.

ABD'de silahlı saldırılar 232'ye ulaştı

ABD'de hastaneye silahlı saldırı! 5 ölü

Trump: Saldırılara karşı çözüm, daha fazla silahlanma

Temsilciler Meclisi'nden silah üreticilerine çağrı

Bireysel silahlanmada ABD dünyada ilk sırada

ABD'de 5 ayda okullara yapılan silahlı saldırılarda 27 kişi öldü

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER