ABD'de polisler, aracında uyuyan siyahımsı bir adamı gözaltına elde etmek isterken öldürdü

ABD'de haftalardır aralıksız protestolara rağmen polis şiddeti son bulmuyor.

ABD'de polisler, aracında uyuyan siyahımsı bir adamı gözaltına elde etmek isterken öldürdü

ABD'de haftalardır aralıksız protestolara rağmen polis şiddeti son bulmuyor. Georgia eyaletine alt Atlanta kentinde dün gece polis aldığı ihbar üstüne bir fast-food restoranına ait park alanına gitti. Park alanında arabasının içinde uyuyan 27 yaşındaki siyahımsı Rayshard Brooks'u araçtan indirerek, gözaltına elde etmek istedi.

POLİS, SİYAHİ ADAM KAÇARKEN ÖLDÜRDÜ

Brooks'un polise direndiği sırada şok tabancası ile vurulduğu görülürken, arkasından polisin elindeki şok tabancasını alarak, olay yerinden kaçtığı anlar kameralara yansıdı. Polis, Brooks'u kaçtığı sırada vurarak, öldürdü.

"MEMURLAR ŞOK TABANCASI GÖSTERMEK ZORUNDA KALDI"

Georgia Eyaleti Soruşturma Bürosu (GBI) tarafından yapılan açıklamada "Cuma günü memurlar saat 22: 33'te bir 911 çağrısına cevap verdiler. Park edilmiş bir araçta uyuyan ve diğer müşterilerin araçlarına engel olan bir adam hakkında ihbar aldılar. Durum yerine ulaşan memurlar kendisine test gerçekleştirmek istediler. Ancak başarısız oldular. Bunun üzerine önleyici nezaret kararı aldılar. Bu sırada hayatını kaybeden kişi gözaltına alınmaya direndi. Memurlar şok tabancası göstermek zorunda kaldı" ifadeleri kullanıldı.

GBI, olayla ilgili sosyal medyada bulunan videonun incelendiğini aktarırken, Brooks'un kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğini açıkladı.

ABD'de polisler, aracında uyuyan siyahi bir adamı gözaltına almak isterken öldürdü

Kaynak: İHA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER