ABD'de Türk vatandaşının geç teşhis konulduğu için Kovid-19'dan yaşamını yitirdiği iddiası

NEW ABD'de Türk vatandaşının dürüst tanı konulmakta geç kalındığı için yeni herif koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle yaşamını yitirdiği öne sürüldü. New York'ta senelerdir restoran işleten, 74 yaşındaki annesi Değer Doğan'ı kaybeden Ali Rıza Doğan, AA muhabirine yaptığ

ABD'de Türk vatandaşının geç teşhis konulduğu için Kovid-19'dan yaşamını yitirdiği iddiası

NEW ABD'de Türk vatandaşının dürüst tanı konulmakta geç kalındığı için yeni herif koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle yaşamını yitirdiği öne sürüldü.

New York'ta senelerdir restoran işleten, 74 yaşındaki annesi Değer Doğan'ı kaybeden Ali Rıza Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, annesinin birincil iki Kovid-19 testinin negatif çıktığını belirterek, "İki hafta daha sonra üçüncü deneme sonucunda Kovid-19 teşhisi konulmuştu. Yanlış teşhis dolayısıyla doğru tedavinin uygulanmasında çok geç kalındı." diye konuştu.

Türk toplumu arasında "Ali Baba" diye bilinen iş adamı Doğan'ın Hackensack Hastanesinde bir ay süren tedaviye karşın yaşamını yitiren annesi Kıymet Doğan'ın cenazesi, aile aralarında yapılacak merasimden daha sonra New Jersey'de defnedilecek.

Salgın sebebiyle ABD'de şimdiye dek hayatını kaybeden Türk vatandaşlarının sayısının en az 24 olduğu tahmin ediliyor.

Kaynak: AA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER