ABD'de üniversiteye saldıran zanlı yakalandı

ABD’nin Charlottesville şehrinde bulunan Virginia Üniversitesi’nin ana kampüsünde 3 öğrenciyi  öldüren silahlı saldırının zanlısı yakalandı. Üniversite Polis şefi Timothy Longo, saldırgan olduğu bilinen Christopher Darnell Jones'un, Charlottesville şehriinn 110 kilometre ka.

ABD'de üniversiteye saldıran zanlı yakalandı

ABD’nin Charlottesville şehrinde bulunan Virginia Üniversitesi’nin ana kampüsünde 3 öğrenciyi  öldüren silahlı saldırının zanlısı yakalandı.

Üniversite Polis şefi Timothy Longo, saldırgan olduğu bilinen Christopher Darnell Jones'un, Charlottesville şehriinn 110 kilometre kadar dışında araç kullanırken yakalandığını duyurdu.

Longo, zanlı Jones’un, ikinci dereceden 3 cinayetle suçlandığını da aktardı. Ancak saldırıyı neden gerçekleştirdiği konusuna ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı.

Önceki akşam, okul maçı dönüşü üniversite öğrencilerini taşıyan otobüsün kampüse girdiği sırada bir silahlı saldırı yaşanmıştı. Yaşanan olayda 3 üniversiteli genç hayatını kaybederken 2 öğrenci de yaralanmıştı.

Hastaneye kaldırılan yaralı öğrencilerden birinin hayati tehlikesinindevam ettiği bildirilmişti.

CNN’de yer alan habere göre, 2022 yılı içerisinde ABD'de 15’i üniversite kampüslerinde olmak üzere, en az bir kişinin öldürüldüğü toplam 68 kez okulda silahlı saldırı olayı yaşandı. 

ABD saldırı şoku! 14 kişi öldü

 

ABD'de bu yılın 25. silahlı saldırısı! En az 5 ölü

 

ABD'de liseye düzenlenen silahlı saldırıda 2 kişi öldü

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER