ABD'deki ayaklanma ateşi büyüyor! Göstericiler, polisleri öldürmeye başladı

ABD'de siyahi bir adamın polis kadar öldürülmesinin peşinde başlayan ve ülke geneline yayılan protestolarda zorlama giderek artıyor.

ABD'deki ayaklanma ateşi büyüyor! Göstericiler, polisleri öldürmeye başladı

ABD'de siyahi bir adamın polis kadar öldürülmesinin peşinde başlayan ve ülke geneline yayılan protestolarda zorlama giderek artıyor. Las Vegas'ta polis ile eylemciler arasında çıkan silahlı çatışmada başından vurulan bir polis memuru hayatını kaybederken, dört polis de yaralandı.

PROTESTOLAR ŞİDDETLENİYOR

ABD'nin Minneapolis kentinde siyahımsı George Floyd'un bir polis göre boğularak öldürülmesinin ardındaki ırkçılık ve polis şiddetine karşısında başlayan protestolar ülke geneline yayıldı. Polis merkezleri de dahil binaların yakıldığı ve yağmaların başladığı protestolar, zor eylemlerine dönüştü. Çoğu eyalette sokağa çıkma yasağı ilanı edilirken, polislerin müdahalesinin yetkisiz kalması üstüne Milli Muhafızlar göreve çağrıldı.

ABD'deki iç savaş şiddetleniyor! Göstericiler, polisleri öldürmeye başladı

BİR POLİS BAŞINDAN VURULDU

Sokağa çıkma yasaklarının kontrolü için polisler çoğu kentte kayıtlı yerlere barikat kurarken göstericiler ile polisler sürekli aleyhinde karşıya geliyor. Las Vegas'ta polisler ile eylemciler arasında da silahlı çatışma çıktı. Çıkan çatışmada dört polis yaralanırken, bir polis memuru da hayatını kaybetti.

ABD'deki iç savaş şiddetleniyor! Göstericiler, polisleri öldürmeye başladı
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER