ABD Donanması'na yan USS Theodere Roosevelt uçak gemisinde ikinci koronavirüs dalgası korkusu yaşanıyor

ABD Donanmasına yan USS Theodere Roosevelt uçak gemisinde geçtiğimiz aylarda bine yakın personelde koronavirüs saptama edilirken, 1 denizci hayatını kaybetmişti.

ABD Donanması'na yan USS Theodere Roosevelt uçak gemisinde ikinci koronavirüs dalgası korkusu yaşanıyor

ABD Donanmasına yan USS Theodere Roosevelt uçak gemisinde geçtiğimiz aylarda bine yakın personelde koronavirüs saptama edilirken, 1 denizci hayatını kaybetmişti. Gemi salgın nedeni ile Guam'a demirleyerek, tahliye edilmişti. Tahliyenin gerisinde tüm personel karantinaya küskün ve tedavilerinin arkasında göreve geri dönmüşlerdi.

GERİ DÖNEN 5 DENİZCİDE KORONA ÇIKINCA NEFRET EDILEN ŞEY YAŞANDI

Göreve geri dönen 5 denizcide her yerde koronavirüs saptama edilirken, salgında ikinci dalga korkusu yaşandı. Deniz Filosu Sözcüsü Binbaşı Myers Vasquez, yaptığı açıklamada, "Askerler, anında gemiden indirildi ve yeniden karantinaya alındı. Yakın temasta oldukları kişiler tespit edilip gerekli tıbbi destek sağlandı" dedi.

"GEREKLİ BÜTÜN ADIMLARI ATACAĞIZ"

Pentagon Sözcüsü Jonathan Hoffman ise konuya dair yaptığı açıklamada koronavirüs bulaşan askerlerin seri bir şekilde tespit edilerek, gemiden indirilmesinin önemli olduğunu açıklama etti. Hoffman, "Gemiyi her yerde göreve dışlamak için gerekli tüm adımları atacağız" ifadesini kullandı.

GEMİNİN ESKİ KAPTANI GÖREVDEN ALINMIŞTI

Öte yanlamasına geminin eski kaptanı Albay Brett Cozier'inin geçtiğimiz aylarda Pentagon'a, gemide yaşanan koronavirüs salgını nedeni ile yazdığı ve tahliye talebinde bulunduğu mektubun basına sızmasının ardından ABD Deniz Kuvvetleri Genel Sekreter Vekili Thomas Modly göre görevden alınmıştı.

ABD Donanması'na bağlı USS Theodere Roosevelt uçak gemisinde ikinci koronavirüs dalgası korkusu yaşanıyor

Kaynak: İHA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER